06 Май 2024, 02:02 Днес (0) | Вчера (1)

Семинар по проект “Интегриране на конвенциите от Рио в политиката за регионално развитие в България”

27 Май 2005 11:31 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

В семинара участват представители на организации, които имат отношение към интегрирането на целите за опазване на глобалната околна среда в процесите на регионално развитие

Целта на семинара е да мобилизира националния и международен опит за налични подходи и инструменти за интегриране на целите за опазване на глобалната околна среда в ключови за България процеси: присъединяване към ЕС, децентрализация и др.
На семинара ще бъдат обменени идеи и ще се набележат обекти на въздействие, методологии и процедури за интегриране на целите за опазване на глобалната околна среда в процесите на регионално развитие.
Резултатите от семинара ще бъдат в основата на проект за предложение към Глобалния екологичен фонд.
Проектът за предложение - Интегриране на конвенциите от Рио в политиката за регионално развитие в България е съвместна инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Програмата на ООН за развитие, финансирана от Глобалния екологичен фонд.
Инициативата включва оценка на капацитета в свързаните с проблематиката сектори от българската икономика, както и степента на координация и способността им да интегрират целите на три конвенции на ООН (Рамковата конвенция по изменението на климата, Конвенцията за биологичното разнообразие и Конвенцията за борба с опустиняването) в процесите на регионалното развитие.
Очакваният резултат е изготвяне на добре обосновано проекто-предложение за реализиране на средно-голям проект, което ще бъде предоставено на вниманието на GEF за финансиране.
Семинарът беше открит от Белин Моллов, заместник министър на регионалното развитие и благоустройството.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив