29 Март 2024, 16:02 Днес (11) | Вчера (11)

Силициевата долина настръхна срещу Тръмп, иска отделяне

10 Ноември 2016 09:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 10 ноември 2016, 09:18

Крайни мнения в социалните мрежи призовават за обособяване на Калифорния – люлката на ИТ бизнеса – в самостоятелна държава

ИТ бизнесът в Силициевата долина реагира като ужилен на избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ. Най-крайните мнения, публикувани в социалните мрежи, призовават към отделяне на Калифорния, пише TechNews.bg.

Още при първите индикации за победа на Тръмп, в Twitter се появиха радикални съобщения от представители на ИТ бизнеса. "Ако Тръмп спечели, ще обявя и финансирам официална кампания Калифорния да стане отделна държава”, написа Шервин Пишевар, съосновател на венчърната компания Sherpa Capital, която е инвестира в стартъпи като Uber, Airbnb и Slack.

"Ние често гледаме на другите с чувството "О, Боже мой, вие сте луди”. Сега това се отнася за нас”, коментира Аарон Леви, основател и генерален директор на облачния доставчик Box.

"Това е най-ужасното събитие в моя живот. Предполагам, че ще се справим, но от това не ми става по-добре”, казва Сам Алтман, президент на бизнес акселератора Y Combinator и съпредседател на изследователската компания OpenAI.

Кейт Рабуа, мениджър с опит в компании като PayPal, LinkedIn, Slide и Square, споделя: "Надявам се, че ще успеем да изтеглим всички ядрени оръжия, преди Тръмп да заеме поста”.

Въпреки подкрепата на отделни ИТ предприемачи, като цяло бизнесът в Силициевата долина вижда в Доналд Тръмп катастрофа за иновациите, пише Business Insider в обзор за изборите в САЩ.

По-рано тази година 140 лидери от ИТ индустрията написаха отворено писмо срещу Тръмп. Те го обвиниха в расови и полови предразсъдъци и се опасяват, че той ще попречи на свободното движение на хората, благодарение на което Силициевата долина набира таланти от средите на имигрантите.

ИТ лидерите смятат, че Тръмп ще сложи край на отворения обмен на данни, въвеждайки драконовски мерки за сигурност в интернет. Освен това авторите на писмото не искат начело на САЩ човек, от когото не са чули предложения за правителствена поддръжка на ИТ инфраструктурата, образованието и научните изследвания, тъй като тази поддръжка винаги е играла голяма роля за компютърната индустрия.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив