28 Април 2024, 18:58 Днес (0) | Вчера (0)

Симеон Сакскобургготски предложи да се намали броят на вицепремиерите от трима на двама

23 Февруари 2005 11:12 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

С предвидените персонални промени ще се създаде възможност за запазване и използване на вече натрупания опит и капацитет в управлението и привличане на нови личности за активизиране на дейността в изпълнението на приоритетите на управленската програма на правителството, каза още премиерът

В изказването си от парламентарната трибуна министър-председателят Симеон Сакскобургготски предложи решение за промяна в структурата на Министерски съвет. Предложението е да се промени броят на вицепремиерите – от трима на двама, съобщи агенция Фокус. Персоналните промени, предложени от премиера на Народното събрание, са: освобождава Лидия Шулева като заместник-министър-председател и министър на икономиката, Мехмед Дикме като министър на земеделието и горите, Божидар Абрашев като министър на културата и Милко Ковачев като министър на енергетиката и енергийните ресурси.
Избира Милко Ковачев за министър на икономиката, Нихат Кабил за министър на земеделието и горите, Нина Чилова за министър на културата и туризма, Мирослав Севлиевски за министър на енергетиката.
С предвидената структурна промяна преобразуване на Министерство на културата в Министерство на културата и туризма ще се създаде възможност за по-добро развитие на културно-историческия туризъм, популяризиране на българското културно-историческо наследство, подобряване на условията за опазване на музеите и резерватите, каза още премиерът.
С предвидените персонални промени ще се създаде възможност за запазване и използване на вече натрупания опит и капацитет в управлението и привличане на нови личности за активизиране на дейността в изпълнението на приоритетите на управленската програма на правителството, каза още премиерът.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив