29 Март 2024, 13:20 Днес (7) | Вчера (11)

Синая събира цвета на европейското застраховане на форума FIAR

13 Май 2013 16:47 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 13 май 2013, 17:33
FIAR 2012

16-то издание на Международното застрахователно събитие ще се състои от 19 до 23 май

XVI-тият Международен форум за застраховане и презастраховане "FIAR – 2013" ще се проведе от 19 до 23 май 2013 г. в румънския град Синая. Във форума ще вземат участие висши мениджъри на международни застрахователни, презастрахователни и брокерски компании и други консултантски дружества, представители на правителствени и обществени институции, ръководители на държавни структури за контрол върху застрахователния пазар, банки, лизингови и инвестиционни компании. Тазгодишното събитие предвижда панели, посветени на частните пенсии, застраховането, презастраховането и европейската регулаторна рамка.

Основната конференция ще дискутира румънския застрахователен пазар през 2013 г. и възможностите за растеж. Ще бъде поставен и въпросът за единен застрахователен надзор и влиянието, което би оказал върху сектора. Специално място ще бъде отделено и на въпроса съществуват ли нови печеливши направления, конкурентни на автомобилното, имущественото и медицинското застраховане. Ще бъде направен преглед и на застраховането в ЦИЕ, Русия и страните от ОНД по пътя към възстановяването на позициите.

Отделен панел, посветен на презастраховането, ще разгледа потенциала на този пазар, както  и въпроса защо големите презастрахователи напускат Румъния и Източна Европа и кои са новите атрактивни дестинации.

Панелът за катастрофичните рискове ще дискутира уроците от последните природни катастрофи, програмите за превенция и управление на риска. От българска страна в този панел ще участва Румен Гълъбинов от Националната програма за управление на катастрофични рискове.

Специално място е отделено на животозастраховането. В този панел ще бъде дискутирано бъдещото разделяне на рисковете в животозастраховането и медицинското застраховане, антидискриминационното ценообразуване, законодателните промени от ЕС във връзка с възрастта и степента на инвалидност на клиентите на застрахователните дружества, както и перспективите за развитие на застрахователите в рамките на действащите здравни системи.

По традиция, очакван с интерес е и панелът, посветен на автомобилното застраховане. Той ще засегне въпросите за ценообразуването по Гражданска отговорност като баланс между интересите на компаниите и клиентите, за системата „бонус-малус“, както и възраждането на продажбите по застраховките автокаско.

В рамките на форума ще се състои традиционното връчване на призовете на списание XPRIMM.

Ежегодно Синая се превръща в "пролетната европейска столица" на застрахователния, презастрахователния и пенсионния пазари от Западна, Централна и Източна Европа, Турция, Русия и страните от ОНД.
Миналогодишният форум FIAR 2012 събра 401 делегата от 25 страни, сред които 183 застрахователни, презастрахователни, брокерски компании, както и представители на икономическите медии.

INSMARKET е традиционен медиен партньор на събитието.

Допълнителна  информация за "FIAR 2013" може да бъде намерена на сайта: www.fiar.ro.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив