29 Март 2024, 08:55 Днес (0) | Вчера (11)

Системата за управление на бизнеса се изплаща до 20 месеца

13 Май 2014 13:24 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 май 2014, 13:25

Ефектите са подобряване коефициента на ефективно използване на средствата, оптимизация на дейността, намаляване на разходите

Предприятията, които пристъпват към внедряване на система за управление на бизнеса, са най-вече онези, които искат да се развиват, и такива, които насочват развитието на бизнеса си извън България. Това сочат наблюденията за България на консултантите от компания LLP Dynamics, която от началото на 2014 г. е част от Xapt Corporation – Microsoft Dynamics доставчик на ERP решения за района на Централна и източна Европа.

"На внедряването на Enterprise Resource Planning (ERP) система може да се гледа едновременно и като на разход, но и като на инвестиция", заяви Ангел Георгиев, търговски директор на LLP Dynamics/Xapt. "Всяко едно от тези определения е логично – зависи от гледната точка и ползите, които такава система ще донесе", допълни той.
На провелия се в края на миналия месец форум MySuccess.bg

Електроника и Електротехника LLP Dynamics/Xapt представи най-новата си инициатива – разработения наръчник за клиенти: "Как да изберете подходящ софтуер за производството?". Документът е базиран на опита на компанията и екипа й в консултирането на клиенти за въвеждането на системи за управление на бизнеса и производството, като дефинира основните етапи и дава практическа информация на клиентите за основните въпроси, които следва да си изяснят в рамките на процеса.

По думите на Георгиев, изключително важно е консултантите да се поставят на мястото на клиента – само по този начин ще могат правилно да преценят кои са най-важните неща, върху които следва да му обърнат внимание. "Множеството и различна информация, която предоставят различните доставчици, най-често обърква и дезориентира клиента. Нерядко той дори е по-объркан, отколкото преди началото на процеса на проучване за внедряването на система за управление", коментира Георгиев.

По думите му, основните въпроси, които излизат на преден план, са как клиент и доставчик да говорят на един език, от какво точно клиентът има нужда и съществува ли реално тази необходимост.

Внедряването на система за управление на бизнеса има както материално и количествено измерима възвръщаемост, така и нематериална, отбеляза Георгиев. "Когато е извършена добра предварителна подготовка, дефинирани са ясно целите и са преценени ползите от инвестицията, възвращаемостта на вложените средства е ясно забележима. Ефектите се изразяват в подобряване на коефициента на ефективно използване на средствата, оптимизация на дейността, намаляване на разходите. При тези условия, инвестицията може да се възвърне в период от 14 до 20 месеца", каза още той. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив