01 Май 2024, 13:42 Днес (0) | Вчера (13)

Служебният икономически министър смени шефа на БЕХ

15 Август 2014 15:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 15 август 2014, 14:12

Находището в Чирен към момента е пълно 75%, което се очаква да задоволи нуждите до 120 дни

Директорът на БЕХ Георги Христозов ще бъде заменен от заместника ми Антон Павлов. Това заяви на брифинг служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов, предаде БГНЕС. "Една от моите задачи е да подобря ефективността на държавните дружества, това включва и промени в управленческия състав на тези дружества. Там, където виждаме, че е нужна промяна в управлението, бихме я направили", обясни той смяната на директора на БЕХ и добави, че не се е запознал с работата на всички управленчески състави на дружествата.

Щонов обяви, че находището в Чирен към момента е пълно 75%, което се очаква да задоволи нуждите до 120 дни максимум.

Служебният икономически министър представи и тримата си заместници.

Ирена Младенова става заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор икономика. Била е на сходна позиция в предишното служебно правителство, доказан експерт е, каза за нея Щонов. Младенова, от своя страна заяви, че приоритет в работата й ще бъде изпълнението на ОП "Конкурентоспособност". Получаваме притеснителни сигнали за програмата от страна на бенефициенти и други партньори. Проверяваме ситуацията и желанието ни е да излезем най-скоро с план действие, за да гарантираме доверието на бенефициентите и ефективното приключване на тази програма. Друга цел е подготовката за стартирането на ОП "Иновации и конкурентоспособност за следващия програмен период. Отворени сме за диалог с бизнеса, добави тя. Трети фокус в работата й щяло да бъде финализиране на стратегия за интелигентна специализация.

Антон Павлов е зам.-министър с ресор енергетика. Работил е в НЕК и ЧЕЗ. Ще работи по 4 приоритета-реално състояние на сектора енергетика, основната задача ще бъде прозрачност в управлението на държавните дружества, прозрачност за търговете за продажба на електрическа енергия, осигуряване на ефективна работа на енергийния борд и завършване на междусистемните газови връзки, приоритет е връзката с Гърция. Не на последно място била и подготовка за работата на енергийната система за работа в зимни условия.

Третият зам.-министър е Бранимир Ботев, който ще отговаря за туризма. Той беше зам.-министър в кабинета "Орешарски". Той посочи, че ще се търси приемственост в сектор туризъм. Приоритетите ни са продължаване на процеса на диверсификация като експонираме България с 5 глобални туристически продукти, море, планина спа туризъм и други. Имаме и приоритет как да направим страната ни още по-позната и обичана от българите, добави той.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 30 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2877
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив