19 Април 2024, 16:14 Днес (10) | Вчера (11)

Случаят с искан подкуп от турски тираджия вече се проверява (видео)

04 Юни 2015 12:47 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket | ВИДЕО
A+ A-
Последна редакция: 4 юни 2015, 12:30

Появилият се в YouTube и широко тиражиран из социалните мрежи клип на служител на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", искащ подкуп от турски тираджия, вече се проверява

До края на деня се чака резултат от проверката. Това съобщиха от министерството на транспорта, на чието подчинение е агенцията.

В клипа ясно се вижда лицето на служителя. От ведомството уточняват, че вероятно той работи в агенцията в Хасково, първо ще изслушат обясненията му, а след това ще решат какви мерки да предприемат.

Видеото е заснето от камера на предното стъкло на камиона. Преди да започне разговора с турския шофьор, когото е спрял, се вижда как инспекторът проверява преди това и друг ТИР, като малко преди да го освободи, взима от шофьора нещо и го прибира в джоба на жилетката си.

След това инспекторът на "Автомобилна администрация" се насочва и към снимащия шофьор и започва разговора с "Мараба, комшу". После пита шофьорът иска ли да му бъде направена проверка.

В последвалия разговор, проверяващият директно иска "маави паръ", тоест сини банкноти, а не "кармазъ" - червени. Сини са банкнотите от 20 евро, а червените – от 10 евро.

А след като поне според разговора получава нещо, иска още от същите - "маави". След още няколко кратки реплики и смях, инспекторът пуска камиона да си замине.

 

 

На второто видео се вижда как камионът спира на последния български пост преди турската бариера на Капитан Андреево и водачът разговаря с жена, служител на Гранична полиция. От разговора се разбира, че тя му иска 5 евро, той предлага 2 лири и се пазарят. Водачът се шегува, че рушветът е  "за чорба и кебап", вероятно във връзка с популярната в Турция реклама за суха супа, която възпроизвежда сцена с български полицай, искащ рушвет от турски гастербайтери. 

В тази реклама вместо пари катаджията получава от рекетираното семейство пакети със сухи супи. Видеото на турския тираджия обаче не е реклама, а истинско риалити. Той дава на граничната полицайка реални пари и продължава към турската бариера, където обаче никой не му иска пари "за чорба".

 

 

А ето и рекламата, която се върти по турските телевизионни канали...

 

 

Турските превозвачи имат страница във Фейсбук, в която споделят горчив опит при преминаване в България. От нея става ясно, че порочната практика не е нещо необичайно в страната ни и съседите ни винаги са подготвени с пари, които да дадат, в случай, че ги спрат за проверка у нас.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив