28 Септември 2024, 11:28 Днес (0) | Вчера (0)

Собствениците на "ЮПИТЕР" му избраха нов директор

26 Октомври 2002 в-к "Банкер" по статията работи:
A+ A-

"Юпитер" премина в напълно нова мениджърска орбита, след като на 18 октомври надзорният съвет на застрахователя избра Ивайло Иванов за председател на управителния съвет и изпълнителен директор.

Той зае мястото на Ася Аксентиева, която напусна директорския пост по свое желание. В прессъобщение, разпространено от компанията, пише, че причините за рокадата са преструктурирането на компанията, както и личните планове на досегашната изпълнителна директорка. Ася Аксентиева коментира пред в."БАНКЕРЪ", че е доволна от решението и наистина мотивите й са съвсем лични. Тя вече е получила няколко предложения за работа от други дружества. "Не съм избрала още коя оферта да предпочета. Вероятно ще направя това в началото на следващата седмица", каза Аксентиева. Освен това призна пред "БАНКЕРЪ", че не е излизала в отпуск от пет години и ще използва момента, за да си почине.

Според някои застрахователи, бившата изпълнителна директорка на "Юпитер" бе освободена, след като въведе във фирмените дела собствениците на "Маккар" - новия мажоритарен акционер в компанията. Славка Иванова и Чавдар Държиков са и главни надзорници на "Юпитер". Те бяха избрани за председател и заместник-председател на надзорния съвет на 15 септември по време на общото събрание на дружеството. Тогава за членове на управителния съвет бяха избрани Софроний Атанасов и Виолета Манчева. Месец по-късно пък надзорът на компанията издигна като главна фигура в мениджмънта й Ивайло Иванов, доскоро директор на отдел "Маркетинг, продажби и регионални структури", а от 1 октомври - прокурист на "Юпитер". Иванов е финансист по образование и започва застрахователната си кариера през 1993 г. като инспектор в ЗПАД "България". До 1998 г. е бил директор по имуществено застраховане в ЗПК "Български имоти" и член на съвета на директорите. След това преминава в ЗК "Орел", където до 1999 г. е директор на маркетинговия отдел. Той напуска компанията през 2000 г. като изпълнителен директор и член на съвета на директорите на "Орел-живот". В средата на май 2001 г. преминава на работа в "Юпитер".

Още в първата седмица на директорския пост Ивайло Иванов подписа и уникален за застрахователния пазар у нас договор между "Юпитер" и "Интерамерикан Асистанс" за предлагане на услугата "Пътна помощ". Звездният застраховател ще предлага пътна помощ като безплатен бонус за клиентите си, които са сключили застраховка "Гражданска отговорност".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив