29 Март 2024, 04:33 Днес (0) | Вчера (11)

Софтуерна фирма създаде собствен език за програмиране към ERP системата EnterpriseOne

22 Май 2017 14:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 22 май 2017, 13:32

С него компаниите, използващи платформата, ще могат да въвеждат собствени бизнес правила

Българската софтуерна фирма ERP.BG създаде собствен език за програмиране. Той е разработен специално за нейната система за управление на бизнеса EnterpriseOne и позволява създаване на допълнителни функционалности. Представлява завършен език със собствен компилатор, който работи с визуален интерфейс чрез команди и падащи менюта. Може да се използва от непрограмисти и е предназначен за клиентите, консултантите и партньорите на ERP.BG, които внедряват ERP системата EnterpriseOne. Програмният език ще разшири  възможностите на консултантите да реализират специфични функционалности по желание на клиентите и ще съкрати още повече времето за внедряване на системата. Напредналите потребители също ще имат възможност да го използват.

"Чрез новия език, който добавихме в EnterpriseOne, позволяваме на нашите клиенти да създават собствени бизнес правила, за чието спазване след това да следи ERP системата. Освен това консултантите ни вече могат да добавят много специфични функционалности, интересуващи клиентите, вместо екипът ни да ги разработва тепърва. Очаквам това да позволи на консултантите да се справят на място с между 30% и 50 % от клиентските искания за доработки. Нововъведението ще улесни значително процеса на внедряване и в перспектива ще промени изцяло правилата на играта в сектора и лекотата, с която се добавят нови функционалности и бизнес правила. То е и част от цялостната ни стратегия да превърнем бизнес правилата в ключов елемент от развитието на ERP системата. Накратко новосъздаденият програмен език означава много по-бързи внедрявания с много повече възможности и системи, съответстващи много по-добре на специфичните изисквания на всеки бизнес", коментира Иван Аржентински, управляващ партньор на ERP.BG.

Приложенията, които ще се създават с вградения език, ще се обновяват заедно с ERP системата, с което компанията ще гарантира тяхната актуалност при преминаването към по-нови версии.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив