09 Май 2024, 04:28 Днес (0) | Вчера (10)

Социални помощи за българи във Великобритания – едва след пет години престой

04 Февруари 2013 10:46 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 4 февруари 2013, 10:47
Под лиценза на creativecommons

Не е редно новодошлите имигранти от самото начало да имат достъп тях. Тази възможност трябва да им се отваря чак след 5-годишен престой, по време на който те ще са си плащали данъците в тази държав, предлага Найджъл Фараж, лидер на Британската партия за независимост

Резачка със социалните помощи може да има за българите в Лондон. "Не е редно новодошлите имигранти от самото начало да имат достъп тях. Тази възможност трябва да им се отваря чак след 5-годишен престой, по време на който те ще са си плащали данъците в тази държава." Това предлага Найджъл Фараж, лидер на Британската партия за независимост ЮКИП (UKIP) пред Дарик. Той стана известен с изказванията си, че нашите сънародници ще се преселят масово в Англия през януари 2014-а.

Фараж обясни позицията си не като ксенофобия, а като чисто практическа и базирана на факти, които показват, че българи и румънци са сравнително бедни. "Моето послание към българите не е враждебно. Посланието ми е, че Великобритания отдавна страда от сериозна безработица сред младите - в момента тя е 22 %. Просто не е възможно да отворим вратите си безусловно", допълни той. „Да, вероятно има квалифицирани българи, които се чувстват дискриминирани. На тях искам да кажа твърдо, че не ние ги дискриминираме.

Нашата партия иска квалифицирани работници да идват, да работят и да си плащат данъците. Това, с което Великобритания не може да се справи обаче, е въпросният неограничен брой на неквалифицирани хора", каза още британският политик.

„Аз силно съм се старал да не демонизирам българи, румънци или поляци, но ще продължавам да твърдя, че трябва да действаме в полза на собствените ни национални интереси, а е очевидно, че не е в наш интерес да отпускаме социални помощи на хора, които не са били в страната ни поне пет години", допълни той. Фараж заяви още, че го притеснява вероятността някои от лошите хора да дойдат заедно с добрите. „Честно казано, ние не ви искаме лошите хора.

Сигурен съм, че и вие не ги искате, но ние със сигурност не ги искаме! А според европейските закони, ако лошите ви хора дойдат в Англия и извършват престъпления, ние нямаме право да ги депортираме.

А това е пълна лудост и поредният аргумент, който показва защо не искаме Великобритания да бъде част от Евросъюза и защо е важно да се проведе този дебат. Аз не определям всички българи като престъпници, но сам знаете, че в България има голям проблем с организираната престъпност и аз не искам това да се превърне и в наш проблем", коментира Фараж.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 08 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8166
GBP 2.4796 2.4887 2.2793
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив