13 Май 2024, 14:38 Днес (9) | Вчера (0)

Специален ринг срещу кражбата на гориво от служители

09 Април 2015 17:51 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 9 април 2015, 17:52

Системата помага на компаниите да разрешат проблема с измамите при зареждане на служебни коли

Нова система помага на компаниите да се справят с измамите при зареждане на гориво в служебни автомобили, което е често срещана практика сред служителите. Тя се нарича Fill&Drive Easy Ring, като при нея зареждането е възможно единствено в резервоара на определения автомобил след 100% сигурна идентификация, предаде Нова телевизия.

Това е първата създадена у нас система за цялостно управление и следене на потреблението на гориво на фирмения автопарк. Тя се състои от два компонента - идентификационен пръстен, който се монтира в горната част на резервоара на превозното средство, и специален четец, който се поставя на бензиноколонката.

При зареждане четецът разпознава пръстена, включително данните за клиента, регистрационния номер на превозното средство, вида на зарежданото гориво и определения лимит. По този начин отпада рискът от зареждане на гориво в друг съд или резервоар, различен от този на конкретното превозно средство.

Картата Fill&Drive позволява закупуването на горива без разплащане в брой на каса. Върху нея са нанесени името на фирмата и регистрационният номер на автомобила. Създадено е и онлайн приложение, наречено Fill&Drive Manager, което дава възможност за проследяване на всички транзакции в реално време посредством удобен интернет базиран интерфейс.

Предимствата на Fill&Drive устройствата са контрол при зареждането, спестява се време от дългото чакане на опашки. Шофьорите вече няма нужда да се грижат за пари в брой и фискални бонове, които след това да отчитат във фирмата. Бърза и лесна отчетност – намалява се административната работа при обработването на документи, свързани с управлението на автопарка. 

Компаниите, които вече се възползват от системата, отчитат намаляване на разходите за горива до 8%. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив