01 Май 2024, 23:01 Днес (0) | Вчера (13)

Станишев: Аз няма да бъда следващият министър председател на България

27 Февруари 2013 14:37 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 27 февруари 2013, 14:57

Червеният лидер призова парламентът да приеме спешно забрана за спиране тока на гражданите

„Ситуацията в страната и почтеността към гражданите изисква провеждане на извънредни парламентарни избори. Народът трябва да определи на кого има доверие. Независимо от това как ще протекат изборите, аз нама да бъда следващият министър председател на Република България. За мен властта никога не е била самоцел. Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев, след като върна на държавния глава мандата за съставяне на правителство.

Имам амбицията БСП да бъде част от промяната, която хората искат, подчерта червеният лидер. Той посочи, че отечеството му е по-мило от партийния интерес. „Настоявам всички политически сили незабавно да прекратят всички политически сметки  и да зарежат популизма, а интитуциите да поемат своята отговорност“, каза още Станишев.
Той призова Парламентът да приеме спешно забрана за спиране тока на гражданите.

„Министерският съвет по закон може да вземе решение за намаляване цената на тока. Хората трябва да видят, че държавната работи за тях, а не за монополистите“, обяви Станишев.
Той даде заявка в предстоящата предизборна кампания БСП да представи ясно виждане за радикална промяна към по-добро.

Припомняме, в понеделник премиерът Бойко Борисов върна мандата от името на ГЕРБ като най-голяма парламентарно представена партия. И  третата политическа сила – ДПС, обяви, че ще върне предложението да формира правителство. Държавният глава ще ги покани в петък да сформират кабинет. Ако и третата партия откаже мандата, президентът като абсолютен суверен ще трябва да състави служебно правителство, което да подготви предсрочни парламентарни избори.

Очаква се това да стане най-късно до следващия петък. За ново Народно събрание ще се гласува в края на април, най-късно в средата на май.
Утре от трибуната на Парламента държавният глава ще направи обръщение към нацията.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив