04 Май 2024, 11:16 Днес (0) | Вчера (0)

Станишев: Министрите и премиерът да си подадат оставката, избори през юли

10 Юни 2014 14:21 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 10 юни 2014, 14:58
youtube.com

Нито министрите, нито премиерът заслужават да носят самостоятелно отговорността за държавата в условията на липса на политическа подкрепа и парламентарна нестабилност

Затова, най-коректното и отговорно действие е незабавно да си подадат оставката. Веднага след преодоляване на вота на недоверие. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в словото си по време на НС на БСП.

Честната позиция е изборите да са незабавни. Според Станишев са реалистични и възможни избори до края на юли.

БСП не се е вкопчила във властта. Готови сме на спешни консултации с всички политически сили.

"При наличието на политическа воля и отговорност на президента предсрочни избори до края на юли са възможен и реалистичен вариант и това е най-добрият вариант за страната", посочи Станишев.

"Час по-скоро трябва да дадем правото на хората да се произнесат какъв да бъде следващият парламент, за следващия бюджет, реформите, които са нужни. Хората трябва да дадат сила, независимо на коя партия, за да има резултати и промяна", заяви Станишев.

На 5 юни ГЕРБ внесе петия си вот на недоверие към правителството, този път за финансовата политика. В момента гласуването по вота на недоверие не е насрочено за определен ден в Народното събрание, но се очаква това да стане в петък, а дебатите се очаква да са утре, сряда.

"Не съм наивник. След резултата на евровота на всички ни стана пределно ясно, че кабинетът няма да издържи до края. Но все пак смятах, че двете партии, които го подкрепят си дължат отговорно отношение. И трябва да спазват ролите и отговорностите си", посочи в речта си Станишев.

Станишев поиска мандат от пленума на БСП доверие и мандат да организира предстоящите избори. БСП има крещяща нужда от промяна, но не само на председателя й, заяви той. По думите му  нужна обща воля и много работа, за спечелване на следващите избори и попита членовете на националния съвет готови ли са да я свършат.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив