24 Април 2024, 13:53 Днес (8) | Вчера (6)

Старозагорското ВиК си търси застраховател

28 Октомври 2022 09:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 25 октомври 2022, 12:12

Прогнозната стойност на поръчката е 70 000 лв.

Старозагорското дружество "Водоснабдяване и канализация" обяви процедура по възагане на обществена поръчка с предмет застраховане. Предметът обхваща застраховане на работниците и служителите на дружеството, както и застраховане на имуществото – недвижимо и движимо и моторните превозни средства.
Обществената поръчка включва пет групи застраховки.

Първа група застраховки с наименование: "Застраховане на работниците и служителите в дружеството със застраховки  "Групова рискова застраховка "Живот" и  "Задължителна годишна застраховка "Трудова злополука”, съгласно представената техническа спецификация. Териториален обхват на застраховката – Република България и чужбина.
А/ С  "Групова рискова застраховка "Живот" се застраховат работниците и служителите на дружеството срещу настъпили събития, свързани с живота и здравето им.
Б/ Със "Задължителна годишна застраховка "Трудова злополука” се застраховат  работниците и служителите на дружеството, срещу настъпили събития, свързани с живота и здравето им вследствие трудова злополука /чл.55, ал.1 и ал.2 от КСО/. Приложение: - Информация за финансово-икономическото състояние на дружеството 

Втора група застраховки с наименование - "Застраховане на моторните превозни средства на дружеството със застраховки "Гражданска отговорност” на автомобилистите” и "Пълно автокаско”, съгласно  технически спецификации. Териториален обхват на застраховката – България и чужбина.
А/ Задължителна застраховка "Гражданска отговорност” на автомобилистите, при която срещу платена застрахователна премия застрахователят покрива отговорността на застрахования за причинените от него имуществени и неимуществени вреди на трети лица, в това число пешеходци, велосипедисти и други участници в движението по пътищата, вследствие притежаването и/или използването на моторно превозно средство, съобразно законодателството на държавата, в която е настъпило застрахователното събитие.
Б/ Застраховка "Автокаско” на МПС-та на дружеството. Застрахователят предоставя застрахователна защита, покриваща частични щети или пълна загуба на МПС в резултат на настъпили застрахователни събития и застраховка "Автокаско”, която покрива следните рискове: пълно КАСКО в т.ч. кражба  или грабеж  на МПС за територията на Република България и ЕС, без самоучастие и авансови бонуси.В случай, че в срока на действие на договора Възложителят придобие други МПС, Застрахователят се задължава  да ги застрахова при условията на сключения застрахователен договор, считано от датата на придобиването.При излизане от употреба на МПС през срока на действие на застраховката, Застрахованият уведомява писмено Застрахователя за марката, модела, регистрационния номер и номера на шасито на МПС.Не се прилагат самоучастия в обезщетенията.Преди подписване на застрахователната полица, Възложителят ще се възползва от възможността да актуализира списъците на МПС-та  собственост на дружеството.

Трета група застраховки с наименование - "Застраховка "Професионална отговорност на участниците в проектирането и в строителството”. Териториален обхват на застраховката –  България.
А/ Застраховане на професионалната отговорност на "ВиК" ЕООД, гр. Стара Загора за извършване на дейност: "Проектиране на водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения, съгласно чл. 171 от ЗУТ за осем проектанта".
Б/ Застраховане на професионалната отговорност на "ВиК" ЕООД, гр. Стара Загора за извършване на дейност: "Строителство на водопроводни и канализационни мрежи и съоръженияна за строежи първа категория съгласно чл. 137, ал.1, т.1 от ЗУТ.

Четвърта група застраховки с наименование - Застраховка "Имущество” на собствени и наети имущества на дружеството. Застрахователят, предоставя срещу платена премия, застрахователна защита на имуществените права на дружеството - недвижимо и движимо имущество, при настъпване на рисковете, посочени в техническата спецификация. Териториален обхват на застраховката – България.

Пета група застраховки с наименование - Застраховка "Обща гражданска отговорност", съгласно техническата спецификация. Териториален обхват на застраховката – България.
А/ Застраховане на отговорността за причинените от "ВиК" ЕООД, гр. Стара Загора на трети лица имуществени и неимуществени вреди при или по повод осъществяване на стопанската си дейност. Една от основните дейности на "ВиК" ЕООД, гр. Стара Загора, за която желаем да възникне застрахователното събитие е поддръжка и експлоатация на водопроводна и канализационна мрежи. Застрахователят да носи отговорност, произтичаща и от "Изкопни дейности" както и от  "Възникнали аварии по водопроводната и канализационна мрежа", свързани с поддръжката и експлоатацията на ВиК мрежите и съоръженията.Агрегатният лимит на застраховката за тази дейност да е 20 000 лева за всички събития и 5 000 лева за едно събитие, без самоучастие.
Б/ Застраховане на отговорността за причинените от "ВиК" ЕООД, гр. Стара Загора на трети лица /негови клиенти и/или Възложители/ в качеството на изпитвателна лаборатория по вземане на проби и изпитване на питейни, повърхностни, подземни и отпадъчни води.
За посочената дейност агрегатният лимит на застраховката да е 20 000  лева за всички събития и 5 000  лева за едно събитие, без самоучастие.

Прогнозната стойност на поръчката е 70 000 лв. Крайният срок за получаване на оферти или на заявления за участие е 8 ноември 2022 г.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив