07 Май 2024, 15:59 Днес (9) | Вчера (0)

Стартира първото обучение "Как да си направим 3D принтер в домашни условия"

01 Юли 2015 13:20 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 1 юли 2015, 12:05

Обучението е подходящо за широк спектър от инженерни специалности, ИТ специалисти и компании, работещи в тази сфера

Първото по рода си у нас обучение на тема "Как да си направим 3D принтер в домашни условия" вече набира участници. Целта на обучението е в рамките на няколко часа да разкрие как функционира всеки 3D принтер, какви компоненти има и как такова устройство може да бъде сглобено от нулата. Обучението ще се проведе на 15 юли, а повече информация е достъпна на адрес: http://3dprint.uchi.bg/. Лектор ще бъде IT специалистът Даниел Георгиев, който през последните години е натрупал сериозен опит в работата с 3D принтери и създаването на такива устройства.

3D принтерите представляват иновативни машини, способни да създадат триизмерен обект пласт по пласт в процес, наподобяващ работата на мастиленоструйните принтери. Те имат универсална употреба и могат да бъдат използвани в най-различни сфери и браншове, включително архитектурата, дизайна, проектантските дейности, модата, рекламата, производството на домашни потреби, на играчки и екшън фигурки, на бижута и дори на пластмасови визитки. Все повече хора вярват, че те са бъдещето на производството, представяйки си свят, в който ще можем сами, при това доста бързо и евтино, да създаваме всички необходими в ежедневието ни предмети чрез технологиите за 3D принтиране. Тези машини вече са достъпни около нас, а с обучението организаторите от образователния портал Uchi.bg предлагат на всеки желаещ да се научи сам да си сглобява 3D принтер само за няколко часа.

Обучението е подходящо за широк спектър от инженерни специалности, ИТ специалисти и компании, работещи в тази сфера, както и всички ентусиасти, които изпитват непреодолимо желание да разберат как работят нещата около тях, интересуват се от новостите и по-скоро биха рискували да счупят едно устройство, но не и да не го разглобят. Участниците в обучението ще се запознаят с различните технологии и концепции за 3D принтиране и след неговото завършване ще могат да си направят сами пълноценен 3D принтер, да поправят и сервизират такива устройства, както и да си създадат кит (комплект) за лесно сглобяване.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 06 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив