28 Март 2024, 21:37 Днес (11) | Вчера (12)

Стартират едноседмични засилени проверки на камиони и автобуси

05 Октомври 2015 14:20 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 5 октомври 2015, 13:05
Под лиценза на creativecommons

В цялата страна от днес стартира специализирана полицейска операция за контрол на движението на товарни автомобили и автобуси. Тя ще продължи до 11 октомври, съобщават от Главна дирекция „Национална полиция"

От вътрешното министерство поясняват, че засилените проверки са част от широкомащабна акция, която е организирана от европейската организация на службите на Пътна полиция - TISPOL. Тя се провежда на територията на всички държави членки.

В акцията ще участват пътни полицаи, съвместно с представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" при транспортното министерство. Ще се включат също и служители на криминална и икономическа полиция, които ще осъществяват контрол по отношение на превоза на нелегални имигранти и трафик на хора; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.

От съобщението става ясно още, че по време на проверките по метода "широкообхватен контрол" ще се осъществява и контрол за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване на републиканските пътища.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са изключително важни като превантивен метод за недопускане на тежки пътни инциденти, подчертават от "Национална полиция".

По данни от анализа основните причини за възникнали инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив