14 Май 2024, 14:05 Днес (7) | Вчера (12)

Стартират нови здравни фондове

07 Март 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

След създадените миналата седмица здравноосигурителни дружества "Булстрад - здравно осигуряване" АД и " Здравноосигурително акционерно дружество ДЗИ" АД у нас реално заработиха четири компании в този бранш.

След създадените миналата седмица здравноосигурителни дружества "Булстрад - здравно осигуряване" АД и " Здравноосигурително акционерно дружество ДЗИ" АД у нас реално заработиха четири компании в този бранш.
Едни от последните актове на Агенцията за застрахователен надзор като самостоятелна институция през изминалата седмица бяха двата издадени лиценза за извършване на дейност по доброволното здравно осигуряване. Документите са издадени на основание чл. 98 от Закона за здравното осигуряване след разглеждане на постъпили заявления от двете дружества. С последните изменения в този закон, които са в сила от 19 ноември 2002 година, надзорът на здравноосигурителните дружества бе предоставен на Агенцията за застрахователен надзор. До есента на миналата година лиценз за доброволно здравно осигуряване имаха две дружества. Сега на пазара вече ще има действащи четири такива здравни фонда. Първото дружество, което заработи в тази област, е "Закрила" и е част от групата "Орел-Г-холдинг". Втори на пазара се появи здравният фонд "Доверие", собственост на едноименния бивш приватизационен фонд.
Според запознати такова дружество подготвя и "Интерамерикан". В началото на месеца г-н Максим Сираков, първи изпълнителен вицепрезидент на "Алианц България холдинг", също огласи намерението на компанията, която представлява, да създаде свой здравен фонд. Според него застрахователните дружества предлагат доста застрахователни продукти, които за момента задоволяват потребностите на българите. Това е и причината да се търсят нови бизнестеритории, но г-н Сираков не счита, че потенциалът на потребителите в тази област е особено голям.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 13 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8144
GBP 2.4796 2.4887 2.2727
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив