04 Май 2024, 15:34 Днес (0) | Вчера (0)

Стивън Сегал се натиска да стане рекламно лице на Калашников4

31 Януари 2014 13:20 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 31 януари 2014, 13:29
Ростех

Актьорът показва подчертан интерес към руското оръжие

Американският култов актьор и инструктор по айкидо Стивън Сегал изрази готовност да преговаря по сключването на договор с руския оръжеен концерн "Калашников" за предлагане на оръжейна продукция, съобщи сайтът Ростех.

Според корпоративния вестник на концерна "Оръжейник", засега няма конкретни договорености. Активно предлагане ще се наложи тогава, когато се появи конкуренция с големи играчи, пише "Комсомолска правда".

Наскоро "Калашников" подписа ексклузивен контракт за доставка на оръжейна продукция в САЩ и Канада. Договорът бе сключен на 14 януари в рамките на изложбата Shot Show 2014.

Експортът на руския концерт за тези страни се оценява на до 200 000 изделия годишно.
Американският пазар е основен за доставката на спортно и ловно оръжие, произвеждано в Русия.

Стивън Сегал не за първи път се интересува от руското оръжие. Той винаги е изразявал подчертан интерес и уважение към Михаил Калашников, който почина на 84 години през декември м.г. По време на визитата си в Ижевск преди време актьорът даже изпрати писмо на знаменития конструктор, припомнят паметливи.

"Уважаеми господин Калашников! Оценяваме това, което направихте за всички хора, защитаващи честта и достойнството. Ценим това, което направихте, за да ни помогнете да победим злото, произлизащо от онези, които потъпкват нашата свобода! Благодаря Ви! Ще продължавам борбата с терора и тиранията, където и да бъда, и винаги ще мисля за Вас", написа тогава Сегал.

Известният актьор неведнъж е бил в Русия. Срещал се е и с главата на Чечня Рамзан Кадиров

Миналата година вицепремиерът на Руската Федерация Дмитрий Рогозин предложи на Сегал да участва в предлагането на руско оръжие в чужбина. Рогозин посочи, че властите в страната разглеждат кандидатурата на актьора в качеството му на екшън герой за реклама на стрелковото оръжие, произвеждано в завода.
Тогава актьорът не отговори на това предложение. 

Явно сега обаче е узрял за идеята. Вероятно феновете му ще се зарадват на новото амплоа. Не е ясно как ще приемат идеята айкидистите. Както е известно, това бойно изкуство не използва оръжия, а залага на техника и на използване силата на противника в схватката.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив