05 Май 2024, 12:30 Днес (1) | Вчера (0)

Столичен полицай задържан с белязани пари

16 Ноември 2005 12:38 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Районният инспектор е старши лейтенант от полицейски участък “Илиянци” към Второ РПУ- СДВР

Полицейските действия са предприети след получена на 1 ноември жалба от продавачка на сергия в района на Търговския център “Илиянци”, която работела без необходимите разрешителни. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. По думите й, районните инспектори, които обслужват базара изнудват търговците на сергии – ежемесечно те били принуждавани да плащат по 15 лева  за да продават, а самата тя била предупредена, че на 15 т.м. трябва да се издължи за два месеца.
Служители от Дирекция “Инспекторат”, съвместно с групата за противодействие на корупцията в МВР, РЗБОП и СДВР предприемат неотложни оперативни действия за проверка на случая. Своевременно е уведомена и Софийска военно окръжна прокуратура  и са разпоредени процесуално-следствени действия. Няколко дни преди крайния срок ст.лейт.К.П. посетил  на сергията й авторката на жалбата и я предупредил, че занапред ще се отчита на него, вместо на районните инспектори. Уточнили, че на 15 т.м., около 16 часа тя ще му изплати “дължимата” сума /30 лева/ в неговата приемна.
В резултат на предприетите мерки, съвместно с военен следовател и военно-окръжен прокурор от СОВП, старши лейтенантът е задържан. След извършения обиск, в портфейла му са намерени белязаните 30 лева. Проведени са и съответните процесуално-следствени действия за документиране на извършеното и на служителя е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа. В най-кратък срок  предстои проверка в СДВР за налагане на дисциплинарно наказание “уволнение” на ст. лейт. К.П.
Случаят е част  от реализираните в МВР мерки срещу корупцията и е още едно доказателство за волята на институцията да противодейства срещу всички прояви на корупционно поведение от страна на служители на Министерството на вътрешните работи. Припомняме, че на 5 ноември служители на РЗБОП-Хасково, съвместно с отдела за противодействие на корупцията при Дирекция “Инспекторат”- МВР, задържаха 29-годишен дознател в РПУ - Свиленград, поискал подкуп в качеството си на длъжностно лице от 34-годишен жител на Харманли.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив