15 Май 2024, 17:45 Днес (12) | Вчера (11)

Стотици протестират пред парламента в подкрепа на правителството

21 Февруари 2013 12:31 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 21 февруари 2013, 12:43
Под лиценза на creativecommons

При безредици управляващите ще носят отговорността, предупреди Сергей Станишев

В Народното събрание текат изказвания на политическите сили по оставката на кабинета Борисов. "Има достатъчно информация, че от цялата страна пътуват платени автобуси с държавни служители, които да демонстрират народната любов към все още управляващите. Предупреждавам, че при провокации управляващите ще носят отговорността." Това обяви в Народното събрание Сергей Станишев, председател на ПГ Коалиция за България и лидер на БСП. Той попита това част от сценарий за безредици ли е.

И Мая Манолова от БСП също потвърди, че общинските администрации в Дупница, Благоевград и други градове плащат на българи и роми да дойдат с автобуси до София, за да подкрепят правителството.

Междувременно агенция Фокус съобщи, че стотици са се събрали на протест в подкрепа на правителството на Бойко Борисов пред сградата на Народното събрание в столицата, предаде репортер на Агенция “Фокус” . Към групата протестиращи се присъедини нов поток от протестиращи от с. Ясен, които подкрепят ГЕРБ и размахват знаменца на партията. Издигнати са лозунги: „Бойко, не искаме оставки, искаме проверки, присъди, промени”. Има представители от Банско, които са издигнали лозунг: „Бойко, Банско те подкрепя”. Нови и нови привърженици на правителството на Бойко Борисов се присъединяват към протеста. Групата от с.Ясен са довели със себе си трима музиканти, които свирят на гайди. Протестиращите скандират: „Искаме си Бойко”.

Има полицейско присъствие.

Районът пред Народното събрание е отцепен, а движението е спряно.

На протеста присъстват и представители на Асоциацията на тютюнопроизвродителите, които казват,че други тютюнопроизводители в момента пътуват за София от цяла България, за да подкрепят Бойко Борисов.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8116
GBP 2.4796 2.4887 2.2746
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив