25 Април 2024, 15:01 Днес (11) | Вчера (12)

Стотици се събраха на празника по пътна безопасност "Движение без риск" 2

19 Октомври 2015 09:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 октомври 2015, 11:31

Пътните полицаи отново първи в автомобилното състезание

Представители на "Пътна полиция" се наложиха убедително в оспорвано състезание по майсторско управление на автомобил и демонстриране на други приложни техники и умения, свързани с безопасността на движението. Надпреварата се състоя в рамките на Втори празник по пътна безопасност за малки и големи "Движение без риск". Събитието се проведе през уикенда на паркинга на столичния Thе Mall и събра стотици гости. Организатор бе електронната медия ИНСМАРКЕТ.

Стартираха общо 15 състезателя, сред тях журналисти и гости, престрашили се да се включат в надпреварата.
С титлата шампион в майсторското управление на автомобил и купата на победителя си тръгна Иван Стефанов от "Пътна полиция". Той бе награден и с талон за зимни гуми от един от спонсорите – Маргел.
Честта на пагона бе защитена от още един представител на Пътна полиция – Десислава Соколова. Тя се наложи убедително над останалите състезатели и си тръгна с приза на подгласника и талон за детско столче, осигурено от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. Соколова участва в състезанието за втора година, като този път подобри личния си резултат от 2014-та.
Призовото трето място завоюва престрашил се гост от публиката – Петър Славов, който показа завидни шофьорски умения и сериозни познания по оказване на първа помощ и решаване на листовки. Славов си тръгна с купата на третия и комплект зарядно за акумулатор.

Тази година бе обявено класиране и само в майсторското управление на автомобил. Победителите в тази дисциплина са Георги Колев – първо място, Десислава Соколова – второ място, и Антон Дончев – трето място. Тримата получават по една карта за пътна помощ, осигурена от СБА.

Не по-малко интересен бе и конкурсът за най-добра ученическа рисунка и снимка на тема "Движение без риск". Раздадени бяха награди на малки художници от 25 основни и средни училища от София и страната, които цяло лято рисуваха и снимаха добрите и лошите примери на пътя. Децата изразиха виждането си за пътна безопасност и предадоха свои атрактивни рисунки, създадени с молив и акварелни или темперни бои. От над 500 рисунки, които участваха в конкурса, на първия етап бяха избрани почти 80, като журито излъчи три първи места в категория І-ІІІ клас и три първи при учениците от ІV-ти до VІ-ти клас. При малките бяха отличени Румяна Димитрова и Ива Трендафилова от ІІІ клас на столичното 105-то СОУ "Атанас Далчев" и Габриела Димитрова от І клас на 126-то ОУ "П. Ю. Тодоров".
Първите три места при големите завоюваха петокласниците Мартина Маки от ОУ "Ц. Церковски",  Александър Славов от 126 ОУ "П. Ю. Тодоров" и Аделина Трифонова от 61 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". При фотографиите журито отличи Боян Ганев, Мартин Веселинов и 81-во СОУ (колективна награда). Малките фотографи си тръгнаха с награди, осигурени от магазини "Фотопавилион".

Празникът събра над 200 деца, които се включиха и във викторина с участието на регулировчик. По време на събитието доброволци от БЧК разясняваха как да помогнем на изпаднал в беда и ранен при катастрофа. Гостите тестваха алкоочила с по-висок промил, за да разберат как вижда пътя шофьор, употребил алкохол.
За добрата организация спомогна и водещият на събитието – журналистът от БНР Светослав Костов, който води специализираното радиопредаване "Хора, пътища, автомобили" по БНР.

Основни партньори на празника са Столична община; Съвет по безопасност на движението на децата в София и The Mall.

Спомоществуватели са застрахователните компании "Бул инс"; "Булстрад Виена Иншурънс Груп" и  "Групама" - сребърни спонсори, и "Евроинс" - спонсор.

Партньори на инициативата са Пътна полиция; БЧК със своето звено – Университетски аварийно-спасителен отряд (УАСО), член на БМЧК; СБА; Българска асоциация на пострадали при катастрофи; Национален дворец на децата; "Фото Павилион"; Булфото; "Маргел", училище за безопасно шофиране Driving Skills и учебен център "Росен-85".

Събитието има и свой официален сайт http://www.bezrisk2015.insmarket.eu, на който може да бъдат открити наградените снимки и рисунки, както и репортажни снимки и видео от празника.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив