26 Юни 2024, 14:24 Днес (1) | Вчера (5)

Субсидия от 10 000 евро получи Каритас София за социален проект с фокус върху деца със специални образователни потребности

17 Юни 2024 15:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 17 юни 2024, 15:45
bulstrad.bg

Сумата се отпуска от основния акционер на Виена Иншурънс Груп – Винер Щетише Ферзихерунгсферайн

Броени дни след като Каритас София получи парична субсидия за проекта "Готови за училище", 10 000 евро бяха отпуснати на дневният център за подкрепа на деца и семейства "Св. Св. Кирил и Методий" в град Куклен. Той също е под шапката на Каритас и от неговите услуги годишно се възползват над 70 деца на възраст между 4 и 15 години.

Помощта е предназначена за развиване на терапевтичните услуги, които предлага центърът чрез разширяване на наличните терапевтични стаи. От тях могат да се възползват както деца с специални образователни потребности и увреждания, така и деца с пропуски в образованието и такива, които са в риск и трудно се социализират в училищната система. В унисон с навлизането на технологиите в ежедневието, центърът предлага достъп и до иновативни методи и дейности като ерготерапия, арт терапия и биофиийдбек.

От името на Винер Щетише Ферзихерунгсферайн чекът за спечелената субсидия беше връчен oтново от представители на застрахователните компании на Виена Иншурънс Груп в България – Булстрад и Булстрад Живот, които поздравиха екипа на центъра с постигнатите до момента резултати и изразиха увереност, че терапията и системната работа с децата, които го посещават, помага не само на тях, но и на техните семейства като устойчиво променя към по-добро живота им.

"Това дарение ще се ползва за подобрение на базата и закупуване на материали, с които децата да продължат работата си. Благодарим на дарителите за подкрепата и съдействието, което позволява развитието на центъра "Св. Св. Кирил и Методий" в Куклен." каза Савина Николова,Ръководител на Центъра.

"Благодарим отново за подкрепата и доверието към Каритас София и вярваме, че този добър пример ще бъде последван и от други компании." допълни Иван Куцаров – Ръководител "Стратегическо планиране" в Каритас София.

Повече за Център за подкрепа на деца и семейства "Св. Св. Кирил и Методий" в град Куклен:

Център за подкрепа на деца и семейства "Св. Св. Кирил и Методий" (ЦПДС) е услуга, предоставяна на деца в предучилищна и училищна възраст, с цел преодоляване на техните образователни и езикови дефицити, морално, емоционално и личностно израстване, приучаване в организация на свободно време и тяхната социализация. Основната цел на екипа е да работи

за промяна в начина на мислене на децата в риск, да ги насочва и да им показва, че и те могат да учат и да творят, да бъдат полезни на себе си и на околните, да намерят своето място в живота.

В центъра се работи за подобряването на цялостното качество на живот на децата в семейна и социална среда чрез предоставяне на ефективни социални услуги в отговор на индивидуалните потребности на бенефициентите. Освен това, екипът предоставя специализирана подкрепа за деца с артикулационни, поведенчески и двигателни потребности, нуждаещи се от психолог, логопед и рехабилитатор чрез ЦСРИ (Център за социална рехабилитация и интеграция) – общинска услуга в гр. Куклен, предоставена за изпълнение на "Каритас София".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8227
GBP 2.4796 2.4887 2.3083
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив