28 Март 2024, 23:51 Днес (11) | Вчера (12)

Съдът отмени по-скъпите винетки

15 Юли 2016 13:20 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 15 юли 2016, 13:03
АПИ, архив

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок

Върховният административен съд отмени постановлението на Министерския съвет, с което бяха определени по-високи цени на винетните стикери у нас. Днес решението е било получено от Центъра за законодателни оценки и законодателни инициативи, съобщи за Нова телевизия Николай Димитров от организацията. Той уточни, че в мотивите си ВАС е посочил, че при определянето на новите цени не са били спазени важни законови процедури.

Само преди месец Върховната административна прокуратура реши, че има основание в жалбите срещу по-високите цени на винетните стикери. След влизането си в сила цената на винетките беше оспорена от редица физичеки и юридически лица. Впоследствие техните искания бяха подкрепени и от юридическата огранизация, която води дело срещу цялото постановление на Министерския съвет.

След разпити на вещи лица и събиране на доказателствен материал, на заседанието си тричленен състав на Върховния административен съд реши да даде ход на делото, припомня Николай Димитров.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

МРРБ ще обжалва решението на Тричленния състав на ВАС в предвидения от закона срок, съобщи пресцентърът на ведомството. Винетките остават в сила, тъй като няма окончателно съдебно решение, уточняват от регионалното министерство.

След запознаване с мотивите и диспозитива на съдебното решение на Тричленния състав на Върховния административен съд Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще се възползва от законното си право и ще обжалва решението пред Петчленен състав на съда в предвидения от закона срок, се казва в съобщението. И още: "Решението на Тричленния състав на ВАС не е окончателно, поради което Постановлението на Министерския съвет за тарифата за винетните такси остава в сила. То не е отменено и цените на винетките са действащи и валидни, предвид, че решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване."

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив