10 Май 2024, 17:59 Днес (10) | Вчера (10)

Технология на BG софтуерна компания е избрана от световно издателство

25 Август 2016 15:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 25 август 2016, 14:41

Графовата база GraphDB съдържа алгоритми, базирани на изкуствен интелект, което ще подпомогне екипа на IET да разбира по-добре съдържанието, което управлява

Решение на българската компания за семантичен софтуер "Онтотекст" е избрано от Института за инженерни науки и технологии (The Institution of Engineering and Technology – IET) – една от петте водещи организации за научни публикации в света, които предоставят информационни услуги за инженери и технически специалисти. Издателството е избрало GraphDB, графова база данни на "Онтотекст", за да подобри индексирането и търсенето на публикации в своята Inspec платформа.

IET е признат от професионалните среди като иноватор в издателския бизнес и успешното внедряване на графова база данни и семантични технологии за управление на информация затвърждава лидерските му позиции в тази област. Базата данни Inspec на IET е архив, съдържащ повече от 16 милиона специално подбрани, специализирани статии, документи от конференции и видеоматериали, отнасящи се до изследвания в областта на инженерните науки и физиката. Съдържанието й са създава, събира и развива през последните 40 години. В масивите от данни се съдържат над 550 милиона автори, теми, институции и тагове от метаданни, в резултат на което се създават огромно количество от взаимно свързани и припокриващи се данни. Организацията е утвърдена като еталон и лидер на мнение в инженерните среди и има натрупана огромна експертиза в каталогизиране на съдържанието, което управлява. Технологията на "Онтотекст" ще подобри качеството на индексиране и откриване на релевантно съдържание в съответните бази от данни, което ще донесе безспорни ползи за всички категории потребители.

Графовата база GraphDB на "Онтотекст" съдържа алгоритми, базирани на изкуствен интелект, което ще подпомогне екипа на IET да разбира по-добре съдържанието, което управлява и разпространява. Това ще улесни също откриването на възникващи тенденции и връзки между данните в архивните единици. Технологията дава възможност на издателя както да разбира по-добре текущите научни разработки, така и от своя страна да добавя по-висока стойност чрез обогатяване на данните за тях.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив