19 Април 2024, 03:03 Днес (0) | Вчера (11)

Това лято туристите от Израел са с 10% повече, отчитат в "Слънчев бряг"

19 Юли 2012 13:20 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 19 юли 2012, 13:22
Под лиценза на creativecommons

През последните две години броят на туристите от Израел непрекъснато расте

Тази година резервациите на израелски туристи са близо 10 на сто в сравнение с миналогодишните. Това казва в съобщение до медиите Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

 

"Искрено се надявам кървавият инцидент на летището в Бургас да не се отрази на записванията за догодина. Всичко показва, че този акт не е насочен срещу туризма ни, а конкретно срещу израелските граждани, които по принцип са застрашени във всяка точка на света", коментира Иванова.

Елена Иванова посочва, че досега България е била "спокоен оазис" за израелските туристи и това се доказва от непрекъснато растящия им брой през последните години. Според Иванова, като се има предвид, "че рискът за тях съществува навсякъде по света, не би следвало да мислим за отказ от желанието им да пътуват отново до България, тъй като никоя държава не е застрахована срещу такива чудовищни действия".

Веднага след инцидента хотелиери са заявили готовност да настанят безплатно в техни бази и да осигурят необходимите условия на чуждите туристи, блокирани на летище Бургас.

Не бих се ангажирала да определям израелците като по-платежоспособни туристи от останалите, но е факт, че че те са от малкото гости на страната, които оставят кеш на място. Защото другите ни гости са предимно с предплатени пакети, които не налагат да харчат допълнително пари по време на ваканциите си, обяснява Иванова. Тя казва, че гостите от Израел отсядат само в 4- и 5-звездни хотелски бази. Те идват основно с цел хазартен туризъм и много рядко на ваканция.

Според Иванова терористичният акт трябва да накара всички – държава, общини и бизнес, да се мобилизират още повече и да положат максимални усилия за осигуряване на безопасността и спокойствието на туристите.

"Конкретно за курорта Слънчев бряг винаги сме апелирали към по-сериозно полицейско присъствие и по-голям числен състав на полицията. Сигурността трябва да бъде една от основните грижи на държавата – както за своите граждани, така и за чуждите ни гости", посочва Елена Иванова.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив