26 Април 2024, 15:16 Днес (8) | Вчера (14)

Трафикът в цялата страна е натоварен, 300 000 коли напускат София

20 Декември 2013 09:31 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 20 декември 2013, 09:33

От Пътна полиция обещават контролиран трафик

Движението в столицата е натоварено, има задръствания на "Цариградско шосе" и около Ректората на СУ, но нищо необичайно от нормален петъчен ден. По-късно през деня обаче се очаква голямото предколедно пътуване, което традиционно започва преди празниците. Пикът му се очаква утре, съобщава Нова телевизия.

Има само два начина да не ви се случи да попаднете в навалицата днес: купили сте си билет предварително или просто ще си останете вкъщи за празниците. Задръстванията по родните пътища може и да не достигат драматични размери, но пък са достатъчни, за да създадат проблеми. Около 300 хиляди души се очаква да напуснат столицата днес и през уикенда. Някои вече потеглиха.

В Центъра за видеонаблюдение към общината вече са готови за празниците, което тук означава повече работа и концентрация. Освен най-натоварените места, се следи и за всякакви нередности, особено на местата, където  се очакват повече хора.

"Нашата дирекция, съвместно с пожарната, ще направим проверка на всички места с масово пребиваване на хора – молове, киносалони – там където очакваме голямо струпване на хора, около празниците да проверим как са инструктирани служителите за безопасността. Като акцент ще се наблюдават училища и детски градини, които остават без надзор по време на празниците, централната градска част и особено оживените улици”, казва директорът на "Обществен ред и сигурност” към Столична община Красимир Димитров.

На крак са и служителите на КАТ, а от агенция "Пътна инфраструктура” казаха "не" на тировете по време на голямото пътуване.

Тази събота, както и на 1-ви януари, тежкотоварните автомобили над 10 тона няма да могат да се движат между Мездра и  Кулата; Русе – Велико Търново и Пловдив – Свиленград, Варна - Бургас. Ограничението важи за времето от 16:00 до 20:00 часа. Поопразнените големи градове обаче не са любимо място за таксиметровите шофьори.

Очаква се днес и утре от столицата да излизат по около 500 автомобила на минута. "Пътна полиция е създала необходимата организация и трафикът ще бъде контролиран по всички основни направления днес и утре, когато очакваме най-сериозно изнасяне. Ще има допълнителни патрули на всички уязвими места и натоварени направления, сериозен трафик ще има на Капитан Андреево, Кулата, Свиленград и в посока Варна и Бургас”, каза главен инспектор Валери Митов.

"Колите започват да се изнасят още от този следобед, но пикът ще е утре. Има ремонт на виадукта на 67-ми километър на АМ "Тракия”, където евентуалното стеснение би довело до затруднение на движението, но по-скоро ще стане при прибиране в посока София, но от агенция "Пътна инфраструктура” са ни уверили, че ще вземат мерки да не се получават километрични задръствания”, допълни той.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив