03 Май 2024, 06:09 Днес (0) | Вчера (13)

Три нови плана с включено време за разговори и месечен абонамент предлага БТК на потребителите на домашен телефон

04 Октомври 2004 13:56 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Абонатите на БТК, които се включат в някой от трите плана ще са заинтересовани да говорят възможно най-много по домашния си телефон, защото неизползваните импулси няма да се прехвърлят за следващия месец

Три нови плана с включено време за разговори и месечен абонамент предлага БТК на потребителите на домашен телефон. Заявяването на плановете ще започне от 4 октомври и ще бъде безплатно за потребителите. С тях могат да се провеждат градски и междуградски разговори по фиксираната мрежа на БТК. Абонаментните планове “У дома” са достъпни за всички цифрови и аналогови абонати в системата на БТК, чиито телефонни постове имат възможност за таксуване на разговорите по продължителност. Върху цената на плановете се добавя 20% ДДС.

БТК 12 лева   60 импулса
БТК 15 лева 100 импулса
БТК 20 лева 170 импулса

ИМПУЛСИ
Всеки абонат може да прецени индивидуално как да изразходва импулсите в плана и колко минути да изговори за тях. Абонатите на БТК, които се включат в някой от трите плана ще са заинтересовани да говорят възможно най-много по домашния си телефон, защото неизползваните импулси няма да се прехвърлят за следващия месец. След изговарянето на определените в плановете импулси, таксуването на градските и междуградски разговори ще се извършва по цените в тарифата на БТК за стандартни разговори. Отчитането на проведените разговори се извършва в импулси. Един импулс се отчита на определен брой минути, в зависимост от дестинацията и часа на обаждането. Часовете на обаждането са разделени в две групи - със силен и слаб трафик. Дестинациите са четири вида – градски разговори и три зони на междуградски разговори. За всеки вид и група таксуването е различно.
Първа зона на междуградските разговори са обажданията между абонати на т.н възлови централи на БТК в едно населено място.
Втора зона са разговорите между абонатите на възловите централи в рамките на едно от общо 28-те Териториални регионални поделения на БТК. Във втората зона са и обажданията към друго Териториално подразделение на БТК, но на разстояние не по-голямо от 100 км.
Третата зона са обажданията към подразделения на разстояние над 100 км.

Включени минути в един импулс.

Видове разговори
Силен трафик
от 7 до 21 часа
Слаб трафик
от 21 до 7 часа
/събота, неделя и
официални празници /
Градски разговор

4 минути / 6 минути*

9 минути
Междуградски разговор

Зона 1
2,5 минути
2,5 минути
Зона 2
1 минута
2 минути
Зона 3
30 секунди
1 минута
Указаното с * отчитане на импулса при силен трафик /6 минути/ е за провеждането на градски  разговори на абонати на аналогови централи, които имат възможност за таксуване на разговорите по продължителност.

Отчитането на всеки импулс се извършва в началото на определените по таблицата минути.

ПОТРЕБИТЕЛИ
Абонаментните планове са предназначени за най-масовите абонати на домашни телефони в България, които имат възможност за таксуване на разговорите по продължителност. Това са 56% от общия брой на домашните телефонни постове на БТК, които имат техническа възможност да ползват новите планове. Заинтересовани са абонатите на БТК, които плащат над 12 лева в месечна сметка, без ДДС, за месечен абонамент и проведените градски и междуградски разговори.

Хората, които до момента не са ползвали домашен телефон ще могат да изберат някой от плановете, след заплащане на еднократна цена за откриване на нов  телефонен пост. При прехвърляне на телефонен пост новият абонат ще може да заяви и нов абонаментен план.Абонатите, които вече използват някой от съществуващите ценови пакети на БТК (икономичен, ограничен и пакет за инвалиди), ще могат да преминат към новите абонаментни планове безплатно. Всеки абонат на телефонен пост може да ползва само един от плановете, които предлага БТК. Плановете могат да се ползват и от абонати на икономичния, ограничения и пакета за инвалиди на БТК, но след отказ от ползвания в момента пакет. Домашните абонати трябва да са изплатили изцяло сметките си за телефон за предходните месеци и да нямат задължения към БТК до датата на заявяване на плана.Включените в новите планове импулси не важат за мобилни и международни разговори,  повиквания към номера за достъп до Интернет, включително повиквания към номера от вида 00134xxx, разговори с номера с добавена стойност (0900), номера със споделена стойност (0700), зелен номер (0800), VoIP разговори, повиквания към ИНМАРСАТ и ИРИДИУМ, както и повиквания към конкурентни мрежи.Връзката към мрежите на други оператори и обажданията към техни абонати са възможни, но разговорите се таксуват по действащите цени. Трите абонаментни плана не се прилагат за аналогови абонати без възможност за таксуване на градските разговори по продължителност и за ISDN абонати.

АБОНАМЕНТ

Абонаментните планове “У дома” се заявяват безплатно на телефонен номер 0800 100 при оператор-консултант или лично в Центровете по продажби на БТК. Обаждането на номера не се таксува за клиентите.

За заявяване на абонамент трябва да се посочи името и телефонния номер на абоната. Препоръчително е клиентът да запази последната си сметка за домашен телефон и да посочи размера й, изговорените импулси и ако има, Персоналния си идентификационен код. По този начин телефонният оператор -консултант ще може да посъветва клиента кой е най-подходящия за него абонаментен план.След заявяването на абонаментните планове, клиентът ще получи писмено потвърждение за направената заявка на посочения от него адрес. Активирането на новите абонаментни планове ще става на първо число на месеца, следващ заявяването на плана. Прекратяването на плановете става по искане на абоната до 30 число на месеца, предхождащ прекратяването или едностранно от БТК с едномесечно писмено предизвестие.

СМЕТКИ

Първата сметка за новите планове ще пристигне при абоната в края на месеца, през  който е бил активиран. Тогава абоната ще плати и цената на заявения предварително план. В нея ще се предостави подробна информация за проведените видове разговори, така че абоната да е сигурен за предоставените услуги и натрупаните импулси.Новите сметки ще съдържат стойността на избрания план и общия брой изговорени импулси.За първи път БТК ще предостави възможност за изрично посочване на импулсите, използвани за градски и междуградски разговори в рамките на плана. Отделно от тях ще са посочени и импулсите, изговорени над определените в плана, които ще се таксуват по цените в тарифата на БТК за стандартни разговори.Сметката ще съдържа и данни за използваните импулси за международни разговори, разговори към мобилни телефони, телефони с добавена стойност и допълнителни телефонни услуги. Те се таксуват по определените от съответните оператори цени и не изразходват импулсите в абонаментните планове “У дома”. 

ПРАВНА РАМКА

Комисията за регулиране на съобщенията е приела решение на 1 октомври 2004 г., че абонаментните планове отговарят на изискванията на Закона за далекосъобщенията.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 02 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив