25 Април 2024, 10:06 Днес (1) | Вчера (12)

УниКредит вече предлага на клиентите си застраховките на Алианц2

16 Октомври 2018 14:14 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 16 октомври 2018, 14:40

Банковото застраховане се очаква да бъде важен канал за дистрибуция и да увеличи проникването през следващите години

Дългосрочно споразумение за сътрудничество между Алианц Груп и УниКредит бе подписано днес в София. По силата на договора от началото на месец октомври УниКредит предлага на своите клиенти в цялата страна застрахователните продукти на Алианц България.
Партньорството съчетава силния банков франчайз на УниКредит със застрахователната експертиза на Алианц. Клиентите на УниКредит ще имат лесен достъп до застрахователните решения на Алианц чрез обширната клонова мрежа на УниКредит и нейните дигитални платформи за банково обслужване, стана ясно днес на пресконференция, на която присъстваха представители на ръководството на двете компании.

Председателят на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян посочи, че сътрудничеството ще предложи продукти и услуги, които тепърва ще се развиват. Той подчерта, че двата бранда са безспорни лидери на пазара, а новата договореност само ще затвърди техните места. "Освен изпълнение на груповия ангажимент, за нас партньорството с Алианц е естествено продължение на начина, по който работим заедно от години. Сигурен съм, че и с формалното подписване на договора, днес ще затвърдим успешната практика, която сме установили през годините – заедно да предлагаме на клиентите най-подходящите за тях продукти при изгодни условия", посочи още той.

Александър Проценко, председател на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг, посочи, че в началото УниКредит ще предлага на своите клиенти конкретни продукти на Алианц – застраховки живот, имущество и злополуки. Той добави, че и двете компании са фокусирани върху клиента и иновациите и това ще допринесе за най-добрата защита и обслужване на широката клиентска база както в клоновата мрежа, така и онлайн. Банковото застраховане се очаква да бъде важен канал за дистрибуция и да увеличи проникването през следващите години, добави още той. Двете институции ще разработват съвместно и нови продукти.

Според  Енрико Минити, зам.-председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк и главен оперативен директор на УниКредит Булбанк,  партньорството ще даде възможност за по-добро обслужавне както на индивидуалните кмиенти, така и на малки и средни предприятия.

Павлин Петков, главен финансов директор на Алианц България Холдинг, коментира, че и двете страни показват силно ангажирано отношение по повод партньорството, което е залог за подобряването на финансовата и застрахователната култура на потребителите.

Локални парьтнорства между двете финнасови групи – Алианц Груп и УниКредит, ще иа и в в други страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) – Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словения и Словакия. Припомняме, през юни ръководствата на UniCredit и Allianz сключиха споразумение за партньорство на пазарите в Централна и Източна Европа, на които развиват дейност.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив