29 Март 2024, 16:29 Днес (11) | Вчера (11)

Университети и работодатели от цял свят ще участват в образователно изложение у нас

13 Март 2019 18:02 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 март 2019, 18:13

Организаторите очакват над 70 изложители

Над 70 участници – училища, университети, академии, институции, фирми, работодатели и организации от цял свят, ще се представят на изложението за образование "Образование без граници" и кариерния форум "Образование и кариера". Между тях за първи път ще има и представители на Азербайджан, Пакистан, Оман. Изложението се открива на 15-ти март в Националния дворец на културата и ще продължи 2 дни. ИНСМАРКЕТ е медия партньор на инициативата. Посетителите ще имат възможност да се срещнат и с група немски университети и Агенцията по заетостта на Германия, която ще предложи платени стажове и безплатни курсове по немски език. Освен немските участници, ще бъдат представени и водещи университети от Прибалтийските държави.
Силно ще е присъствието и от Америка, включително Университетът от Уисконсин-Милуоки, който е обучил Сатя Надела, главният изпълнителен директор на Microsoft Corporation.

Съпътстваща програма на изложението започва в петък с Младежка конференция насочена към правата на потребителя. Поводът е Световният ден на потребителя – 15 март. Конференцията ще бъде открита от Председателя на Комисия за защита на потребителите г-н Димитър Маргаритов.
В рамките на изложението квалифицирани и интересни лектори ще говорят за основните права на потребителя: правото на образование, правото на информация, правото да бъдеш чут, правото на здравословна околна среда, правото на безопасност. В младежката конференция ще вземат участие интересни лектори от Асоциация Активни Потребители, Асоциация на европейските журналисти – България, Европейски потребителски център – България, WWF в България, Институт за пътна безопасност.

В съботния ден ще бъда направени презентации, насочени към програми за стипендии и обучение на млади учени и преподаватели, както и кариерно развитие на младите посетители. Държавната агенция за закрила на детето ще представи Националния конкурс "Мобилно приложение" и победителя в него Александър Ковалчук от Димитровград. Към съпътстващата програма ще бъде представена и изложбата "Закрилата на децата в България”.

Всеки желаещ да посети изложението може да се регистрира предварително на сайта на изложението (www.edu-fair.eu) или на място в Националния дворец на културата. Входът е свободен.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8091
GBP 2.4796 2.4887 2.2872
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив