30 Септември 2024, 10:18 Днес (1) | Вчера (1)

Утре е Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки

27 Април 2005 14:10 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Ще бъдат открити паметни плочи в Бургас, Шумен, Сливен, Стара Загора, Раднево, Девня, Казанлък, Враца, Мадан, Твърдица, с. Шивачево – Сливенско, Струмяни и Ямбол

Утре е Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки. За поредна година КНСБ, заедно с цялата синдикална международна общност, ще отбележи деня - в 10 часа пред сградата на пл. “Македония”1. По призива на Международната конфедерация на свободните профсъюзи /МКСП/ 28 април се отбелязва като ден в памет на загиналите при трудови злополуки работници вече десет години. Поканени са председателите на парламентарни групи, председателят на парламентарната социална комисия Хасан Адемов и зам.-председателите на комисията, КТ “Подкрепа”, представителните работодателски организации, ГИТ, МТСП, МЗ, НОИ, федерациите, синдикатите и съюзите-членове на КНСБ.
На паметната плоча пред сградата на Конфедерацията ръководството на КНСБ ще положи венец и цветя. Председателят на КНСБ д-р Желязко Христов ще произнесе слово, в което е засегната в дълбочина темата за трудовите злополуки, данните за трудовия травматизъм и основните послания на Конфедерацията към законодателната и изпълнителната власт, българските работодатели и трудовите хора.
В този ден на паметни плочи ще бъдат открити в Бургас, Шумен, Сливен, Стара Загора, Раднево, Девня, Казанлък, Враца, Мадан, Твърдица, с. Шивачево – Сливенско, Струмяни, Ямбол. Инициативата на КНСБ да се съграждат възпоменателни чешми, параклиси и паметни плочи, родила се в годините, се превърна в традиция.
След полагането на венците и цветята, във фоайето на КНСБ ще бъде представен за първи път новият работнически химн – химнът на КНСБ в чест на 1 май, който освен международен ден на труда, е и официален празник на Конфедерацията. Автор на текста е поетът Иля Велчев, а на музиката – композиторът проф. Найден Андреев.
Ще бъде представена и книгата на Иля Велчев “Кибрит”.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив