06 Май 2024, 16:21 Днес (0) | Вчера (1)

Учителите вече могат да продават свое учебно съдържание в БГ образователна платформа

13 Март 2017 12:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 март 2017, 12:01

В Daskal.eu учителят може да записва уроци чрез виртуалната бяла дъска с нейните инструменти

Българската образователна платформа Daskal.eu добави редица нови функционалности за използващите я преподаватели. Те вече могат да публикуват собствени статии, учебници, видеоклипове или други учебни материали. Освен това в сайта, който на 8 март навърши една година от своето създаване, е предвидена и възможност учителите да продават своето съдържание. По този начин ученици, студенти и всеки друг заинтересован могат да получат достъп до ценни материали и едва ако имат допълнителни въпроси – да се запишат и за частен урок.

Припомняме, че Daskal.eu е изцяло българска образователна платформа, която включва редица образователни инструменти и се използва както от училища и университети, така и от отделни учители. Платформата е лесна за използване от хора без технически познания, а всичко, което е необходимо, за да започнат работа с нея, е компютър с интернет връзка, микрофон и камера.

"Днес начинът, по който достъпваме и усвояваме знаения, се променя с бързи темпове. Вече има десетки онлайн и мобилни платформи за обучение. Информацията е навсякъде около нас и често е на един клик разстояние. Учениците нямат проблем с достъпа до нея, но става все по-важно определянето на нейната достоверност, критичното й оценяване и анализ. Затова и ролята на учителите, специалистите и в най-общ смисъл хората, притежаващи специфично знание си остава от важно значение. Целта на екипа на Daskal.eu е именно да улесним комуникацията на публиката с тези хора, използвайки най-новите онлайн технологии и в по-широк смисъл – да им дадем възможност да споделят по-лесно своите знания, както и да получат заплащане за това", обяснява Калоян Кирилов, основател на образователния проект.

Друга новост в платформата е опцията учителят да записва уроци чрез виртуалната бяла дъска с нейните инструменти. В урока ще може да присъства само той и ще може да представи дадено учебно съдържание. То ще може да бъде както питагоровата теорема на виртуалната дъска по алгебра и геометрия, така и урок по музика с обучение примерно на нотите на Ода на радостта.

"В Daska.eu вече могат да се създават курсове, учебни материали и друго познавателно съдържание, което учениците и студентите да използват безплатно или срещу заплащане. В добавка ние им предлагаме достъп до виртуалната класна стая за уроци или лекции на живо, както и възможност за дипломиране по десет професии. На практика платформата предлага всичко, което прави един традиционен университет и по един естествен начин тя се превръща във виртуалния университет на България", добави Калоян Кирилов.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 06 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив