26 Април 2024, 06:05 Днес (0) | Вчера (14)

Фалшив брокер спретна измама на ЗК "Лев инс" и футболен клуб в Сицилия

27 Юни 2019 11:11 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 27 юни 2019, 11:20

Измамникът се опитал да натопи българския застраховател с 45 000 евро

Фалшив брокер се опитал да спретне финансово-застрахователна схема в Сицилия, при която замесил българската застрахователна компания "Лев инс". Според седмичника на българите в чужбина "Български новини" футболният клуб Палермо, където играе родният национал Ивайло Чочев, направил неуспешни опити да гарантира финансовото си състояние и да получи право да участва в Серия "Б", след като в края на миналия сезон "розово-черните" бяха изхвърлени от италианската втора дивизия заради парични проблеми. По-късно клубът от остров Сицилия обжалвал успешно и получил шанс да играе в Серия "Б", но срещу гарантиране на финансите си. Италианското издание "Ла Република" обяви, че такива гаранции били издадени от българската застрахователна компания "Лев Инс". От вестника потърсили родните застрахователи и така застрахователната измама лъснала.
За да получи информация от извора, ИНСМАРКЕТ се свърза с "Лев инс", откъдето изпратиха до редакцията официално становище. В него се казва: "В началото на 2018 г.  с цел превенция и защита на своите клиенти ЗК "Лев Инс" откри свои представителства  в няколко държави, включително и Италия. Целта на тези партньорства е да се окаже юридическа и медицинска помощ, както и цялостно съдействие на нашите клиенти.
Преди по-малко от 24 часа, представителството на ЗК "Лев Инс" в Италия чрез отдела си за Корпоративна сигурност, първо е узнало за замесването на името на Компанията в застрахователна измама, свързана с футболен клуб "Палермо". След установяването на  брокера, който няма никакви отношения с Агенцията ни и респективно Компанията, осъществил злоупотребата на стойност 45 000 евро, от представителството  ни в Италия  се свързаха с мениджмънта на футболния отбор и ги уведомиха официално чрез сертифицирано писмо, че са станали жертва на застрахователна измама.
По молба на клуба към ЗК "Лев Инс"  Италия, днес е постъпило запитване да се направи оценка на риска и съответно да съдейства за решаване на казуса.
Към момента и двете страни са сезирали прокуратурата и компетентните власти.
ЗК "Лев Инс"  се ангажира да съдейства на футболния клуб "Палермо" , за да успее да  гарантират финансовото си състояние и да получи право да участват в Серия "Б", след като в края на миналия сезон бяха отстранени от италианската втора дивизия, заради паричните си проблеми".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив