19 Март 2024, 10:26 Днес (3) | Вчера (10)

Френските застрахователи внасят $216 млн. във фонд Солидарност заради COVID-19

27 Март 2020 12:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 26 март 2020, 11:40

Френският министър на финансите поиска от застрахователите новаторски предложения по разработване на застрахователен продукт с по-добро покритие на основните рискове за здравето

Френските застрахователни компании внесоха 200 млн. евро ($216 млн.) във фонд "Солидарност", създаден от френското правителство за подпомагане на микропредприятията и самостоятелно заетите лица от секторите, особено силно засегнати от икономическите, финансовите и социалните последици от Covid-19. От миналата седмица застрахователният сектор е в диалог с правителството относно ситуацията в най-потърпевшите сектори.
По данни на френската застрахователна федерация (Fédération Française de l’Assurance – FFA), почти всички застрахователни договори с компании, спрели работа заради прекъсване на бизнеса, срив във веригата на доставки, отменени мероприятия или невъзможност за доставки, изключват риска епидемия/пандемия.
В началото на седмицата френският министър на финансите Бруно Льо Мер поиска от застрахователите новаторски предложения по разработване на застрахователен продукт с по-добро покритие на основните рискове за здравето в бъдеще. В отговор компаниите посочиха, че ще участват активно в дискусии относно създаването на система от застрахователен тип, която ще бъде в състояние да отговори на бъдеща голяма здравна криза. Според Флорънс Лустман, президент на Френската застрахователна федерация, "в тази безпрецедентна глобална здравна и финансова криза приоритет на застрахователите е да продължат да работят, за да осигурят на своите клиенти възможно най-добра защита. Застрахователите са поели ангажимент да бъдат част от националното движение за солидарност, заедно с публичните власти, да се отзовават на най-уязвимите хора и компании. Всеки има задължение да се присъедини към това движение за национално единство, за да можем заедно да излезем от тази криза възможно най-скоро ”.
Миналата седмица рейтинговата агенция Moody's предупреди, че застрахователната индустрия ще се изправи пред риск, свързан с репутацията й в случай на повсеместен отказ от плащане на искове, свързани с прекратяване на бизнеса, тъй като някои застраховани могат да не знаят, че инфекциозните заболявания са изключени от условията на договорите.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7956
GBP 2.4796 2.4887 2.2899
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив