02 Май 2024, 11:42 Днес (5) | Вчера (0)

Хасковската фирма "Маги тур" е превозвач на беларуските туристи до България10

11 Юли 2013 14:38 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 11 юли 2013, 15:59
Държавната служба по извънредните ситуации, Украйна

Застраховател на беларуския туроператор "БелФреш" е "ТАСК"

Двамата български шофьори, които загинаха в Украйна при катастрофа между наш и белоруски автобус, са от  хасковската превозваческа фирма "Маги тур". Регистрираният в Хасково автобус е превозвал беларуски туристи от Минск за Слънчев бряг. Информацията е на българския консул в Киев Благомир Бацанов, цитиран от Дарик радио. Собственикът на "Маги Тур"  Георги Петков вече е в Украйна, затам пътува и управителката на фирмата Мария Петкова. Двама от служителите на фирмата в офиса им в Хасково заявиха, че не знаят какъв точно е бил маршрутът на автобуса. Въпреки че отказаха да говорят, те бяха категорични, че автобусът не е превозвал деца от Хасково. Той извършвал така наречения "совалков" превоз на туристи.

Справка в Регистъра на регистрираните туроператори и туристически агенти, воден от Националния туристически регистър, сочи, че "Маги Тур" ЕООД  има регистрация от 21.12.2011 г. като туристически агент. Според нашето законодателство, за турагенти не се изисква наличието на застраховка отговорност, каквато трябва да е налице за туроператорите.

От Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" обявиха за ИНСМАРКЕТ, че в момента тече цялостна проверка на "Маги Тур" ЕООД като превозвач. По повод множеството сигнали в украински сайтове за заниженото качество на превозите до българските курорти, от агенцията уточниха, че се прави проверка и по това направление.

Както писа по-рано днес ИНСМАРКЕТ, туроператорът, организирал групата туристи за България, които претърпяха катастрофа тази сутрин в Украйна, е белоруско-българската компания "БелФреш". От туристическата фирма заявиха за ИНСМАРКЕТ, че засега отказват всякакъв коментар за произшествието заради следствената тайна.

Застраховател на "БелФреш" е акционерно общество "Транспортна акционерна застрахователна компания" ("ТАСК").

Припомняме, осем души загинаха и 27 бяха ранени във Волъйнска област в Украйна при слбъсък между два пътнически автобуса, единият от които с българска регистрация. Сред загиналите са и двамата български шофьори.

Българският автобус е с марка SETRA, а белоруският - местното производство БАЗ "Еталон".

Според очевидци, виновен за катастрофата е бил водачът на автобуса Setra, който е започнал изпреварване, вследствие на което се сблъскал челно с насрещния автобус БАЗ "Еталон".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив