23 Април 2024, 13:54 Днес (6) | Вчера (13)

Холандия топи гръцки собственици на яхти

13 Декември 2012 12:08 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 13 декември 2012, 12:09
Под лиценза на creativecommons

Изказването е направено на фона на дебатите в холандския парламент за подкрепата за следващия транш от международната помощ за Гърция, където избягването на данъци е гореща тема след избухването на кризата в еврозоната

Холандските данъчни власти ще предоставят подробна информация за стотиците гръцки яхти, акостирали на пристанища в Холандия, заяви днес финансовият министър Йерун Дейселблум, цитиран от Ройтерс и БТА.

 

Изказването е направено на фона на дебатите в холандския парламент за подкрепата за следващия транш от международната помощ за Гърция, където избягването на данъци е гореща тема след избухването на кризата в еврозоната. Дейселблум посочи, че той "незабавно е проучил това", след като въпросът е бил повдигнат от членове на парламентарната опозиция. "Информирахме гръцките власти за това, така че те да могат да наложат данъците", допълни министърът. Той обаче не разкри финансови подробности за яхтите.

Еврогрупата /финансовите министри от еврозоната/ днес "запалва" "зелената светлина" за отпускането на транша от международната финансова помощ за Гърция, обявява в заглавие в. "Експрес". Висши представители на еврозоната изразили надежда, че на днешното заседание на Еврогрупата ще бъде постигнато съгласие да се изплати следващия транш от помощта за Гърция, след като правителството в Атина успя да финализира програмата за откупване на дълга.

Предстои последно действие за транша-мамут, финансовите министри от еврозоната днес решават за предоставянето на 49,1 плюс 3,4 млрд. евро до края на март 2013 г., отбелязва в. "Та неа". Изплащането на транша е одобрено от бюджетната комисия на германския парламент, като е упълномощило финансовия министър да гласува днес в Еврогрупата в подкрепа на деблокирането на транша, съобщава в. "Катимерини".

В документ на Бундестага се казвало, че допълнително 3,3 млрд. евро ще бъдат дадени от Международния валутен фонд, като по този начин общата сума, която ще се предостави на Гърция от декември до края на първото тримесечие на 2013 г. ще възлезе на 52,4 млрд. евро.

Всички издания днес алармират за появил се нов списък с имената на големи гръцки вложители с банкови сметки в Лихтенщайн и Люксембург. В. "Имерисия" пише, че финансовият министър разкрил в парламента, че има такъв списък и че той е бил получен още през септември, но не можело да бъдат огласени имената в него, тъй като не е приключило разследването, предприето от службата за борба с финансовите престъпления.

В. "Кердос" коментира, че списъкът ще предизвика нова политическа буря, както това се случи със "списъка Лагард", който така и никой не видя. Управителят на Националната банка вчера обяви, че само за последните две години от страната в чужбина са изтекли над сто милиарда евро.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив