12 Октомври 2024, 09:21 Днес (0) | Вчера (5)

Хората с наднормено тегло застрашават застрахователния сектор

07 Април 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Световната застрахователна индустрия може да вдигне рязко премиите за хората със значително наднормено тегло. Изследване на базираната в Цюрих Swiss Reinsurance Co. сочи, че допълнителните килограми сериозно съкращават продължителността на живота.

"Затлъстяването е фактор, който трябва да имаме предвид" - обяви главният изпълнителен директор на американската дъщерна компания на презастрахователя, която предлага здравни и животозастраховки. Според Уелдън Уилсън "трябва да бъдат изчислени нивата на затлъстяване, при които да се налагат допълнителни такси".
Застрахователните компании в повечето страни вече вземат предвид теглото, медицинската история, както и навиците на клиентите си като тютюнопушене. Swiss Re обаче предупредиха, че може да се наложи животозастрахователите да вдигнат премиите не само за хората със значително наднормено тегло, но и за тези, които са застрашени от подобна опасност.
Например непушач на възраст около 40 години е вероятно да почине между шест и осем години по-рано от по-стройните си връстници, сочат медицинските изследвания.
Докладът предупреди за опасността, дебнеща борещите се с ожесточената конкуренция застрахователи, които свалят премиите, за да спечелят нови клиенти, без да предлагат специални полици за хората с наднормено тегло.  Според специалистите, компаниите от сектора трябва да имат впредвид, че ако тенденцията към затлъстяване се запази както през последните 30 години, те може да се наложи да реагират бързо и да вдигнат премиите, за да балансират нарастващите искове за обещетения.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7890
GBP 2.4796 2.4887 2.3371
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив