20 Април 2024, 10:17 Днес (0) | Вчера (10)

Хотелиери: 99 от 100 магазина в Слънчев бряг са незаконни

03 Септември 2015 16:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 3 септември 2015, 14:27
Под лиценза на creativecommons

99 магазина от 100 проверени в Слънчев бряг са незаконни. Това обявиха от Съюза на собствениците в курорта, след масирана проверка по алеите

Хотелиерите сами се организирали и тръгнали да броят сергии, павилиони и каравани, разположени в източната зона до морето. Оказало се, че само един от стоте проверени обекти има всички документи и работи легално. Останалите са тотално извън закона, категорични са от сдружението. Обектите са на територията на зона "Изток", поставени са без разрешение и без схема одобрена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, сочи изготвения протокол от проверката.

Съставени са протоколи за нарушенията от отдел "Контрол върху строителството" към община Несебър. Изпратено е писмо до Дирекцията за национален строителен контрол за предприемане на съответните законосъобразни действия.

"Обектите са поставени в нарушение на член 131,ал.3 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие. При проверката, освен незаконни преместваеми обекти, е установено наличието на множество съоръжения за разполагане на търговски стоки и услуги като сергии, стелажи, щендери по тротоари пред хотели", съобщи Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците . Според данни на хотелиерите, незаконните обекти в курорта Слънчев бряг са много повече.

В списъка на нарушителите фигурират кебапчийници, павилиони за дюнери и закуски, малки магазинчета тип каравани, търговски обекти, в които се продават незаконни маркови дрехи и обувки и др.

През годините Съюзът на собствениците е изпращал многобройни писма и сигнали до отговорните институции за наличието на голям брой нерегламентирани обекти в курорта. С писмата са изпращани и списъци на незаконните временни обекти на територията на Слънчев бряг, констатирани при проверки. Съюзът на собствениците настоява държавата да упражни правомощията си и да предприеме мерки за премахване на незаконните павилиони в комплекса. Сдружението иска проблемът да бъде окончателно решен и процедурата по събарянето им да стартира незабавно.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив