19 Април 2024, 03:57 Днес (0) | Вчера (11)

Цветан Цветанов прогнозира нови предсрочни избори

20 Май 2013 11:24 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 20 май 2013, 11:30

ГЕРБ отново ще предложи Цецка Цачева за председател на Народното събрание

Нови предсрочни парламентарни избори до няколко месеца прогнозира пред БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Очаква се днес парламентарната група на ГЕРБ да се събере, за да уточни действията по време на утрешното първо заседание на 42-то Народно събрание, съобщи БНТ.

"ГЕРБ ще предложи правителство на малцинството, защото партията е морално задължена на избирателите, които са гласували за нея." - това потвърди и днес заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той отхвърли спекулациите, че депутати от ГЕРБ могат да подкрепят кабинет, предложен от БСП. "Времето ще може да покаже дали ще има такива ходове от някои. Но това, което мога да кажа, че към настоящия момент всичките избрани народни представители от политическа партия ГЕРБ ще бъдат единни и се надявам, че това ще го покажем и в предстоящите месеци. Защото аз съм убеден, че след няколко месеца ще бъдем отново пред прага на предсрочни парламентарни избори", заяви Цветанов.

Той съобщи, че ГЕРБ отново ще предложи Цецка Цачева за председател на Народното събрание. "Цецка Цачева, смятам, че се доказа като знаеща и можеща и успяваше да намира този баланс, който е важен в председателството на парламента", каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов изтъкна, че тройната коалиция между БСП, ДПС и Атака ще бъде прикрита зад програмно правителство и посочи различията между тях и за проекта Белене, и за данъците, и доходите. По повод скандала с отпечатаните допълнителни бюлетини в Костинброд Цветанов заяви, че прокуратурата трябва да провери как е изтекла информация до една медия.

"Мисля, че могат да бъдат заложени законодателни промени с тежки санкции за всяка една медия, а защо не да се отнема и лиценз при такава непроверена информация, когато се пуска в публичното пространство и това е денят за размисъл", посочи Цветанов.

И днес Цветанов отбеляза, че е поискал от лидера Борисов да не бъде включван в никакъв проектокабинет, докато не бъде изчистено името му.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив