02 Юли 2024, 08:24 Днес (0) | Вчера (5)

Шефът на "Алианц" е най-могъщият мъж в Германия

28 Януари 2002 в-к "Дневник" по статията работи:
A+ A-

Президентът на управителния съвет на немския застрахователен концерн "Алианц" Хенинг Шулте-Ньоле бе обявен за най-могъщият мъж в Германия от луксозното списание GQ.

Петдесет и девет годишният шеф на групировката, която има акционерно участие в най-големите германски концерни (BASF, Siemens, Ваyer, Beiersdorf) и банки (Дойчебанк, Дрезднербанк), е член на безброй надзорни съвети на фирми и финансови институции. Той е женен, има две деца и не се натрапва с постоянно присъствие на светски партита. Свободното си време прекарва на тенискорта или в планината. Шулте-Ньоле изпревари дори федералния канцлер Герхард Шрьодер, обявен за "медийния канцлер" заради слабостта си към рекламните публични изяви. На трето място се нареди Кай Дикман, главен редактор на най-тиражното булевардно издание в Европа - "Билд", чиито скандални заглавия могат да съсипят кариерата на всеки политик, спортист или светска дама.
Пари, влияние, обаяние, компетентност, воля и контакти са част от личностните качества, които градят имиджа на един мъж с реална власт в обществото и държавата. Месеци наред редакционният екип отсявал претендентите за класацията на най-могъщите 99 германци, която се появи във февруарски брой на немското издание на GQ . След разгорещени дискусии журналистите стигнали до извода, че парите сами по себе си не дават реална власт за притежателя им, ако му липсва харизматичен ореол, който да го направи всеобщ любимец.
Четвърти се класира комикът Харалд Шмид, водещ на популярното нощно шоу по SAT 1, който поддържа неизменно висок рейтинг от старта си през 1995 г. Кандидатът за поста на Шрьодер - баварският премиер Едмунд Щойбер, е на десето място, пререден от шефовете на Дойчебанк и медийния концерн "Бертелсман". Външният министър Йошка Фишер зае 19-та позиция между главните редактори на най-популярните немски списания "Шпигел" и "Фокус".

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Юли 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8270
GBP 2.4796 2.4887 2.3108
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив