25 Април 2024, 04:32 Днес (0) | Вчера (12)

Шефът на асоциацията на застрахователните брокери стана доктор по икономика

09 Октомври 2020 15:06 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 9 октомври 2020, 15:10

Д-р Николай Здравков защити дисертационен труд в Свищовската стопанска академия под ръководството на проф. д-р Стоян Проданов

Николай Здравков от днес е Председателят на Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) Николай Здравков от днес е "доктор" по икономика от СА "Д. А. Ценов" в Свищов. Образователната и научна степен бе присъдена за успешно защитения дисертационен труд на тема: "Управленски финансов анализ при дистрибуцията на застрахователните продукти и услуги в условията на динамична регулация", изготвена под авторитетното научно ръководство на проф. д-р Стоян Проданов – ръководител на катедра "Финанси и кредит". Дисертационният труд е с общ обем от 168 стр. и се фокусира върху управленския финансов анализ, прилаган в застрахователните брокерски фирми и служещ за основа за вземане на стратегически и тактически решения при мениджмънта на тяхната дейност с оглед максимизиране на фирмената стойност.
Научното жури по процедурата бе в състав от проф. д-р Андрей Захариев (председател на научното жури) и доц. д-р Людмил Кръстев, като представители на СА "Д. А. Ценов" – Свищов и външни членове проф. д.н. Ваня Банабакова – НВУ "Васил Левски", гр. Велико Търново, доц. д-р Николай Пенев – Тракийски университет, гр. Стара Загора, доц. д-р Ваня Цонкова – ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Велико Търново.
Д-р по ик. Николай Здравков има над 28 годишен опит в сферата на застраховането и на застрахователното посредничество с богат практически и ръководен опит в сферата. Има придобита магистърска степен по  икономика в УНСС и множество специализации. В продължение на 11 години е изп. директор на Asigest Broker, Италия. От 1999 год. до днес е управител на "Ай енд Джи Иншурънс Брокерс” ООД. Печели многократно наградата "Застрахователен брокер на годината" в различни категории, а през 2019 година е избран за председател на Българската асоциация на застрахователните брокери. Член е на УС на Фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски". В научен план той е автор на 2 самостоятелни статии и 1 доклад, съавтор е в 1 студия и участва в написването на колективна студия в научна конференция, индексирана в WoS – "The Brokerage Insurance Companies under COVID-19 Framework (The Bulgarian experience)".
ИНСМАРКЕТ честити на д-р Николай Здравков научната степен и му желае успехи както в бизнеса, така и в академичната област!

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив