18 Април 2024, 17:43 Днес (10) | Вчера (11)

Ще учим Грузия да се справя с бедствията

15 Октомври 2015 16:50 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 15 октомври 2015, 17:00
Булфото

България може да сподели както националния си опит и добри практики, така и европейския опит и модел на сътрудничество в областта на сигурността

Изправени пред глобалните предизвикателства, приоритет в работата на МВР е сътрудничеството с партньорите. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова пред грузинския вътрешен министър Гиорги Мгебришвили по време на работна среща в Тбилиси.

След срещата министрите Бъчварова и Мгебришвили подписаха споразумение за сътрудничество в областта на защитата при бедствията. Основната му цел е да се регламентират процесите за взаимопомощ при извънредни ситуации. Двете страни отчитат все по-силно изразяващия се трансграничен характер на природните и предизвикани от човека бедствия. Той изисква навременни и ефективни решения чрез международно сътрудничество.

Друг основен акцент в разговорите на вътрешните министри бе ефективното управление на границите и доброто сътрудничество между двете страни в тази област. Те обсъдиха възможностите за активизиране на двустранните отношения в областта на сигурността, като ще бъдат създадени съвместни експертни групи в различни оперативни направления, съобщиха от МВР.

Вътрешният министър Бъчварова посети и Центъра за обществени услуги на Министерството на вътрешните работи на Грузия. Всички услуги, предоставяни от Агенцията /свързани с регистриране на МПС, издаване на удостоверения и сертификати от компетентност на министерството и др./, са налични на едно място. Целта е посредством иновативни технологии да се осигури бързо и надеждно обслужване, ориентирано към улеснение на гражданите.

"Споделяме общата философия, че въвеждането на новите подходи и технологии в работата на правоохранителните органи ще гарантира по-ефективната работа на нашите служители”, подчерта Бъчварова. Двамата министри положиха венци на паметника на загиналите по време на служба полицаи. Визитата на вътрешния министър продължава, като предстоят срещи с министрите на правосъдието и на външните работи, и посещение на Мисията на ЕС за наблюдение с участието на представители на българското МВР. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив