29 Март 2024, 16:56 Днес (11) | Вчера (11)

Йовчев: Много бързо ще се работи за отпускане на средства за пострадалите

20 Юни 2014 08:58 в. 24 часа по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 юни 2014, 09:26

Много бързо ще се работи за пускането на средствата от Междуведомствената комисия за възстановяване при бедствия и аварии, каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев

Йовчев допълни, че това зависи и от факта, колко бързо местната администрация ще си свърши работата. Хората в най-рисковия район на квартал "Аспарухово” са евакуирани още снощи и са настанени при свои близки.

Министърът Цветлин Йовчев е на мястото на инцидента в бедстващия квартал. Той допълни, че няма пряка заплаха за хората. През цялата нощ в района е имало дежурни, които са следели за покачването на водите и е имало готовност при необходимост да бъде стартирана евакуация.

Извършена е повторна проверка на автомобилите, които са били завлечени от приливната вълна, в ниската част на квартала. Министърът допълни, че към момента няма допълнително открити загинали в автомобилите. Много бързо ще се работи за пускането на средствата от Междуведомствената комисия за възстановяване при бедствия и аварии, каза още Цветлин Йовчев.

Той допълни, че това зависи и от факта колко бързо местната администрация ще си свърши работата, както и че жертвите от наводненията във Варна са 9 души, от които 2 деца. Един загинал има в района на Добрич.

Обстановката в квартал "Аспарухово” остава тежка, главният булевард е затворен за движение в посока Варна. Трафикът се извършва двупосочно в другото платно. В района на ул. "Горна студена”, който е и най-засегнат има разрушена къща. Постройката се намира близо до дерето. В дъното на улицата има смазани автомобили, наноси от кал, изкъртен асфалт, дрехи, обувки и покъщнина на хората. Има десетки екипи на областното управление на "Пожарна безопасност и защитата на населението”, Жандармерия.

Спасителните екипи продължават огледите в засегнатите райони. В страни на основният бул. "Народни будители” има засегнати къщи и автомобили, част от тях са качени един върху друг, други са затлачени в калта. Продължава да се стичат реки от вода от горната зона на високата част.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8091
GBP 2.4796 2.4887 2.2872
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив