25 Април 2024, 19:39 Днес (14) | Вчера (12)

Крият с боя електромери от инкасаторите

12 Март 2013 19:04 в. Стандарт по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 12 март 2013, 19:05

Един от инкасаторите така се вбесил, че заплашил хората, че ще получат прогнозна сметка на базата на предходния месец, които, както знаели – са доста солени

Бунтът срещу Енергото премина в друг жанр. Четки смениха камъните, яйцата и стотинките в протестите срещу скъпите сметки за ток. Неизвестни художници изрисуваха електромерите в Перник с червена боя, за да не могат инкасаторите да ги засичат.

 

Таблата на блоковете в ж.к. "Тева" осъмнаха изрисувани с блажна боя. С нея плътно е покрито стъклото, през което се засича изразходваното от домакинствата електричество. Служителите на ЧЕЗ се хванали за главата пред цветния протест и безпомощни се върнали в офиса на фирмата без нито едно записано число.

Един от инкасаторите така се вбесил, че заплашил хората, че ще получат прогнозна сметка на базата на предходния месец, които, както знаели – са доста солени. Опълчението обаче веднага се надигна и перничани посъветваха Енергото да си купи разредител за боята с парите от такса "преноз и превоз" и да започне да търка уредите. Без точни числа няма да платим, обявиха бунтовниците от "Тева".

В същото време кметът на Кюстендил Петър Паунов скочи на ЧЕЗ за заканата във фактурите. Той изпраща писмо до дружеството с молба да се държи "като субект на българското гражданско право и българското търговско законодателство". Настоява да се премахне заканата, че може да бъде прекъсван достъпът на електроенергия до домакинствата.

"И съобразно практиката на Върховния съд, и съобразно практиката на българското законодателство, никой не може да бъде наказван и да бъде лишаван от тези съвременни права, при положение, че има търговско право и всеки спор може да бъде уреден съгласно българското законодателство", обяви Паунов и обеща правна помощ от общината на всеки, който има проблем със сметките си за ток.

 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив