29 Март 2024, 15:34 Днес (10) | Вчера (11)

Нулев 8 декември отчитат автобусните фирми

04 Декември 2013 09:09 в. Монитор по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 4 декември 2013, 09:15

Засега няма интерес и за билетите по Коледа

Нулев или много слаб 8 декември очакват да отчетат автобусните фирми. Няма почти никакви предварителни продажби на билети за предстоящия студентски празник, който тази година започва още от Никулден.

"Тази тенденция се отчита както при големите, така и при малките превозвачи”, съобщи Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България. Според нея има голям спад като цяло при пътуванията и автобусните фирми се превърнаха в микробусни.

По това време миналата година вече имаше продажби, както за студентския празник, така и за Коледа и Нова година, отчитат още от сектора.

"По-удобно е да се комбинираме няколко човека в една кола”, коментира Гергана Валентинова от София при подготовката си за предстоящия празник.

"Автобусните превозвачи очакват от днес търсенето да се раздвижи. Раздвижването се предвижда да стане през последните дни, както е било и миналата година”, поясни Миролюб Столарски, председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт. И уточни, че тогава е имало ръст в продажбата на билетите с около 10%. Но към момента надеждите са за по-малко увеличение спрямо същия период на миналата година. От бранша предвиждат, че интересът ще е към определени дестинации като Велико Търново.

Габрово, Дряново, Априлци, Банско и други зимни курорти. Традиционно за студентите има и намаления в цените на билетите. А от бранша съобщават, че имат готовност за пускане на допълнителни автобуси при наличие на нужния интерес.

Според Георги Атанасов, мениджър "Вътрешни линии” в една от водещите фирми, вече има предварителни продажби на билети. "Единственият ръст, който се наблюдава, е към Банско и е с около 10% и очакваме той да се запази, защото търсенето продължава”, обясни още той. По думите му обаче тенденцията е за спад спрямо предходните години. Намалението е осезаемо с около 8% и към момента не се очаква да бъде наваксано.

Липса на интерес за датите преди Коледа, отчитат още от сектора. Според тях причината е, че при многото почивни дни хората все още не могат да се ориентират къде и кога ще пътуват.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив