06 Май 2024, 17:05 Днес (0) | Вчера (1)

Осем жертви на снежния ад в Кърджали и Кюстендил

17 Март 2015 09:14 в. Монитор по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 17 март 2015, 09:17

Баща и син загинаха в преспите на път за дома си

Общо 8 жертви на снежното бедствие са открити в Кърджалийско и Кюс-тендилско, съобщиха от МВР.

Петима загинаха в снеговете само в Кърджалийско. Трупът на 65-годишен мъж е бил открит в неделя вечерта в землището на село Безводно, съобщиха от Регионалната дирекция на МВР. Мъжът излязъл от дома си и като не се прибрал надвечер, започнали да го търсят. Открили го на километър от дома му. По тялото няма данни за насилствена смърт.

В землището на село Ненково в петък, 13 март, е било открито тялото на 47-годишен мъж. Бил на гости в селото, излязъл навън и не се прибрал, след което е бил обявен за общодържавно издирване. Дежурна оперативна група е извършила оглед. И тук няма улики за насилствена смърт. Същия ден е открит трупът на 56-годишен жител на ардинското село Бистроглед, което бе откъснато от света заради снежния ад. Човекът е починал навън, като вероятна причина за смъртта е измръзване. При извършения оглед полицаите не са установили данни за насилствена смърт.

Първият загинал в Кър-джалийско също бе жертва на студовете и снега - 64-годишен мъж от Горна Кула.

Черната статистика от последния уикенд завършва с 59-годишен мъж, починал в землището на село Воловарци на 14-и. По първоначална информация причината за смъртта е естествена и е след сърдечен удар. Тялото е транспортирано за аутопсия в кърджалийската болница, като няма следи от насилие.

Три жертви взе бедствието през изминалите няколко дни и в Кюстендилско. Близо седмица полицаи издирваха баща и син в района на село Дождевица. 80-годишният Станимир Димитров и 40-годишният му син Красимир тръгнали с влак от родния си град Перник, за да посетят семейната си вила в кюстендилското село. Още при слизането им в Дождевица машинистът ги предупредил, че районът е трудно достъпен и е почти невъзможно да достигнат до къщата си. Въпреки това двамата решили да поемат риска. Ден след изчезването им, на 8 март, семейството им подало сигнал, че двамата мъже са в неизвестност. В продължение на 6 дни търсене и проведени оперативно-издирвателни мероприятия Станимир и Красимир са намерени вкочанени по пътя от жп спирката към махала "Грамаге”. Труповете им са закарани за аутопсия в кюстендилската болница. При направения оглед следи от насилие не са установени. Най-вероятната причина за смъртта е измръзване в преспите, коментираха криминалисти.

В същия ден беше открит трупът и на 76-годишната Надежда Тренчева от кюстендилското село Пиперков чифлик. Жената изчезнала на 13 март от дома си.

Въпреки усилията на близки и роднини тя не е била открита.

Едва вчера униформени с кучета се натъкнали на трупа. Бабата лежала встрани от пътя в землището на селото. При извършения оглед следи от насилие не са установени. Трупът на бабата е закаран за аутопсия в кюстендилската болница.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 06 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив