23 Септември 2024, 15:27 Днес (0) | Вчера (0)

Полицията бездействала за незаконните гонки в Лесидрен

14 Август 2015 09:16 в. Сега по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 август 2015, 09:37

Никой не смеел да свидетелства срещу наглите шофьори, казва кметът

Трагедията, причинена от незаконната гонка с автомобили в ловешкото село Лесидрен, при която загинаха две 16-годишни деца и още две бяха тежко ранени, е могла да бъде предотвратена. Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви пред Нова телевизия, че от една година подава сигнали в полицията срещу опасните състезания, но никой не е бил наказан, само на 5-6 от участниците са съставени предупредителни протоколи. 

"От една година съм предупредил полицията в Угърчин, идваха, след като миналия ден бяха правили гонка в центъра, но нито един жител на селото не се съгласи да стане свидетел, за да им бъдат написани актове", казва Нешев. "Страх има в хората - живеят възрастни, притесняват се да не им направят нещо младите", обясни кметът. "Повиках полицията преди 3 месеца, когато беше мачът "Левски"-"Литекс", свиреха гуми на площада, от случая даже бяха качили и клипче в интернет. Обадих се на полицията в Угърчин: Моля, елате да ги хванете, но те казаха, че придружават запалянковци от Левски. Дойдоха на другия ден и тръгнахме да търсим свидетели. Никой не пожела да стане свидетел", разказа той.

"Полицията нееднократно е сигнализирана, но нищо не последва", каза в ефир и д-р Марин Чернев, чиято майка живее в селото. "Преди година попът на селото беше сгазен даже", дава пример той. "Страхът витае в това село, защото тези хора се чувстват безнаказани. Полиция не се вижда", заключава д-р Чернев.

Всички в Лесидрен разказват, че незаконните състезания там са всекидневие. Видеонаблюдение има само центъра на селото, затова нарушителите най-често избират покрайнините. По думите на местните многократно жители са подавали сигнали за гонки. Те твърдят, че около 10-11 човека всяка вечер си правят незаконни надпревари.

От столичното 51-во СОУ, където е учело едното от загиналите деца, подготвят петиция за увеличаване на наказанието за убийците на пътя. Директорът заяви, че според него това си е чисто хладнокръвно убийство, тъй като участниците в подобни нерегламентирани състезания многократно са нарушавали закона. По този начин те са били с ясното съзнание, че рано или късно ще настъпи подобна трагедия. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 20 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7531
GBP 2.4796 2.4887 2.3296
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив