19 Април 2024, 06:38 Днес (0) | Вчера (11)

Ремонти затапват столицата през есента

31 Юли 2012 08:53 в. Труд по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 31 юли 2012, 09:14

Столичният бул. "Черни връх" вече е отворен за движение в отсечката между НДК и Кемпински хотел Зографски

Докато в Пловдив използват отпускарските месеци за улични ремонти, Столичната община остави тази работа за есента. Резултатът - ще има нови адски задръствания.

 

Летните ремонти на ключови пътни артерии в София се изместват за есента, когато ще запушат и без това тежкия трафик в града, показа проверка на "Труд".

В началото на май Столичната община се похвали, че през лятото ще ремонтира мостовите съоръжения на "Цариградско шосе" и "Ботевградско шосе", докато жителите на столицата са на море.

Проверка на "Труд" показа, че реконструкцията на петте надлеза на "Ботевградско шосе" ще започне едва през септември. "Приключваме процедурите по избор на изпълнител, затова не сме почнали досега. Целта ни е да направим ремонтите за около два месеца - т. е. до ноември", обясни пред "Труд" Кристиян Димитров, началник на сектор "Инвестиционна дейност" към транспортната дирекция в Столичната община. По нареждане на кметицата Йорданка Фандъкова се планира да не се затваря цялото шосе, а да направи такава организация, че да се пречи минимално на движението.

Реконструкцията на мостовете на бул. "Цариградско шосе", които са в окаяно състояние, направо ще бъде отложена за догодина, за да не се затапва през есента тази входно-изходна магистрала на града. За тези дейности кметството вече има проекти.

"Не можем да затворим и "Цариградско шосе" - то е алтернатива на Телевизионната кула. Ремонтите на мостовете там ще се правят през следващите две години", обясни Фандъкова. Не става ясно обаче защо Столичната община не се възползва от отпускарския сезон, за да направи поне част от ремонтите.

През есента ще продължат и задръстванията около Телевизионната кула и кръстовището на "Иван Е. Гешов" и "Георги Софийски". "Работата върви по план. Първата естакада трябва да е готова най-късно до ноември, а втората - до 20 декември", добави Фандъкова. Плановете обаче бяха всичко да приключи до 9 септември.

Читатели алармираха за проблеми с вече откритата естакада в ж. к. "Младост". При проливните дъждове преди няколко дни подстъпите към новото съоръжение бяха напълно залети с вода, а преминаващите леки автомобили направо плуваха, разказаха очевидци.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив