04 Май 2024, 20:53 Днес (0) | Вчера (0)

Служебният кабинет прие актуализацията на бюджета

03 Октомври 2014 08:22 в. Монитор по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 2 октомври 2014, 23:24

Отпусна още 100 млн. лв. за здравната каса

Кабинетът прие актуализацията на бюджета, въпреки съпротивата на синдикати и работодатели. Така служебното Правителството ще предложи на 43-то НС, което трябва да се състои след гласовете в неделя, за да се увеличи тавана на дълга с 4,5 милиарда. лв. на 22,5 милиарда долара.

Актуализиране ще увеличи дефицита с 4%. Причината за неговото nadcenenite с прогнозите за приходите в haznata и необходимостта от повече средства за покриване на разходите по някои бюджетни системи. Поради тази MS предлага otpuskane допълнителна 488500000. лв. в продължение на няколко министерства.

По-рано през деня, по време на срещата на тристранката синдикатите и работодателите отхвърлиха предложението. Според поправката на социалните партньори е необходимо, но трябва да бъдат направени от следващото правителство на базата на политики, които ще го прилагат. Основният аргумент за съпротива е, че дефицит от 3 на масата ще otdaleči B"lgariâ на влизане в еврозоната. От КНСБ PK изрази готовност да подкрепи актуализацията само при условие, че средствата от резерва не фиска stignat за покриване на неотложни разходи. Чрез Финансовото министерствои обаче, че по време резервът 8.2bn. лв. Парите бяха за покриване на дефицита, плащането на външния дълг ипропусната от НОИ

за пенсии в размер на около 800 милиона. лв. Единственото, за което се договориха социалните партньори, ще се актуализира бюджет НЗОК от 100 млн. лв.

Според проекта MS до 2 милиарда долара. лв. на дълга ще бъде zadeleni като буфер, който да служи за подкрепа на течни postavenata под specnadzor на КТБ БНБ. Идеята на кабинета "Близнашки" е предвидено, че се otnet лиценза на банката, за осигуряване на допълнителни средства за фонда, за да се гарантира, че видеоблогове. От него се izplaŝat гарантирана от закона размер на вложителите в трезора. Тези двойки ще бъдат необходими след изтичане на периода, в който банката е поставена под специален надзор. За да izplatât залагания, са необходими около 3,6 3,7 милиарда. лв. A фонд в 2 милиарда. лв., посочват данни на МФ. "Това ще означава липса на средства от 1,6 милиарда. лв., които могат да бъдат осигурени чрез излизане на obligacionni емисиите на вътрешния пазар ", заяви финансовият министър Румен Porožanov. Това е една от трите хипотези за справяне с кризата в банковия сектор, което беше заложено в плана за преструктуриране на КТБ, изпратен на ЕК. Вторият вариант е, че фондът се финансира от националния бюджет от 700 милиона. лв., както и други ресурси, за да бъдат подгънати от облигационната емисии. Третият вариант е да се вземе

от страна на инвеститорите, какви4то вече имаше. "Ние се надяваме zaâveniât интерес да бъдат сериозни, но не izklûčvame ще бъде изискана допълнителна ликвидност от страна на държавата, ако появата на напрежението по време на откриването на банката", каза Porožanov повече. "Това ще бъде окончателно мярка. Ние не искаме данъкоплатецът да плати за това ", обаче, беше категоричен лидерът на КТ" Подкрепа "Константин Trencev.

"Ние не predopredelâme и искаме да отидем право, както се отнася до настоящото Казус, че е не само финансово, но и общественото наболял", заяви по-късно след среща на Министерския съвет Порожанов.

 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив