11 Май 2021, 19:38 Днес (16) | Вчера (13)

Българската фондова борса стана партньор на Deutsche Börse Venture Network

14 Април 2021 12:05 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 април 2021, 11:49
БФБ

Българските стартиращи компании и МСП ще имат достъп до капитали от Германия и цял свят чрез новото партньорство

Българска фондова борса (БФБ) стана партньор на Deutsche Börse Venture Network. Стартъпите и МСП от нашата страна ще имат бърз и лесен достъп до капитали в Германия и цял свят чрез новосъздаденото партньорство. Deutsche Börse Venture Network е екосистема, която се състои от 460 рискови инвеститори от 32 страни по света. 200 компании са членове на тази екосистема и те са успели да наберат общо 4,6 милиарда евро финансиране от 2015 г., когато е основана Deutsche Börse Venture Network. "Радваме се, че успяхме да създадем, заедно с Deutsche Börse Venture Network, нов хоризонт за българските компании, който да стимулира тяхното развитие и растеж. БФБ ще служи като мост към мрежата чрез безплатна оценка и консултации на компаниите - потенциални членове от България", каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ и доцент във ВУЗФ.
Българските компании - кандидати за влизане в Deutsche Börse Venture Network трябва да отговарят на поне три от следните критерии: за стартиращи предприятия в ранен етап – да имат не по-малко от 1 милион евро приходи, да покриват някои специфични бизнес индикатори като напр. голям брой нови потребители или голям растеж на клиентската база и др., да имат добре известен инвеститор и привлечен капитал от над 1 милион евро; за по-зрели компании – да имат не по-малко от 10 милиона евро приходи; да отчитат годишен от ръст на приходите от поне 30%, годишна нетна печалба над 0,5 милиона евро, собствен капитал над 5 милиона евро, добре известни водещи инвеститори и привлечен капитал над 10 милиона евро. Ползите от членството в мрежата БФБ ще представи за първи път днес по време на третата стратегическа среща на компаниите от програмата beamUp lab - Gravity MeetUp III. Борсата е символичен домакин на срещата и ще демонстрира на нея всички възможности, които предлага на стартъпите и МСП за набиране на капитал за реализация на техните бизнес стратегии с акцент върху Пазара за растеж beam.
Друг акцент ще бъде панелът на Европейската банка за възстановяване и развитие, в който ще бъдат представени видовете финансиране, които те предоставят за стартиращи фирми и МСП. Отново, с най-голям интерес се очаква последната сесия, в която компаниите EnduroSat, Businessmap (Kanbanize), SoftUni и Software Group ще направят своята специална презентация или т. нар. виртуален investor pitch и ще получат обратна връзка, както и препоръки от мениджърите на водещите фондове за рисково инвестране - Neo Ventures, BlackPeak Capital и LAUNCHub.
Във форума участват представители на 20-те компании, избрани за програмата beamUp lab, нейните партньори и консултанти.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив