11 Май 2021, 23:29 Днес (16) | Вчера (13)

Преизбраха Пламен Димитров за президент на КНСБ

03 Май 2017 17:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 3 май 2017, 16:58
КНСБ - пресцентър

Негови заместници ще бъдат д-р Иван Кокалов, Пламен Нанков и Чавдар Христов

Пламен Димитров ще бъде президент на най-голямата обществена организация - КНСБ и през следващите пет години. Това решиха днес делегатите на VIII-ия конгрес на синдиката. Негови заместници ще бъдат д-р Иван Кокалов, Пламен Нанков и Чавдар Христов.

Кариерата на Пламен Димитров през  последните 26 години е свързана с борбата за правата на трудовите хора в България. Започва като областен координатор, преминава през позиции като Изпълнителен секретар и вицепрезидент на организацията.
От 2010 година е Президент на най-голямата обществена организация в България - КНСБ.
Лидерът на Конфедерацията е сред най-високопоставените българи в Международната организация на труда. Той е член на управляващото тяло на най-важната институция, която определя световните стандарти за развитие на социално-икономическия прогрес, подобряване условията на труд, защита на социалните и икономически права на човека. До 2014 година, когато бе избран, българските синдикати никога не са присъствали в този орган.
Член е на Изпълнителния комитет на Европейската конфедерация на профсъюзите, на Европейския икономически и социален комитет, на Паневропейския регионален съвет към Международната конфедерация на профсъюзите.

Вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов е изявен български лекар. Специализира рентгенология в Медицинския университет в София и в продължение на няколко години завежда "Рентгеново отделение”, II – ра Градска болница, гр. София. От 1993 година е председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването. Участвал е в преговорите за здравна реформа на почти всички български правителства след промените. 
Иван Кокалов е избран за първи път като вицепрезидент на КНСБ през 1998 година. Член на Постоянния комитет по здравеопазване на "Международния интернационал на синдикатите в обществения сектор”, Женева, Швейцария. Член на групата на работниците на Надзорния съвет по безопасност и здраве при работа към Европейската комисия, Люксембург

Вицепрезидентът Пламен Нанков е организационното сърце на КНСБ. В предишния мандат той отговаря за най-тежките сектори – "Организация, координация и информация".  Икономист, филолог, Пламен Нанков е в синдикалните структури от 1985 година, когато става председател на СО в ЛТК. От 1997 година е председател на РС Ловеч, а от 1997 до 2012 година - изпълнителен секретар на КНСБ. Избран за вицепрезидент на КНСБ през 2012 година

Вицепрезидентът Чавдар Христов е сред най-изявените юристи в областта на трудовото право в България. Автор на няколко книги и стотици закони и нормативни промени в българското законодателство. Чавдар Христов е в КНСБ от 1990, първоначално като юрист, после - главен експерт, референт по трудово право и ръководител на департамент ”Трудово-правна закрила и законотворческа дейност”, изпълнителен секретар, КНСБ.
Избран за вицепрезидент на КНСБ през 2012 година. Член на Икономическия и социален съвет на РБългария и на комисията по трудово законодателство към Националния съвет за тристранно сътрудничество. Един от създателите на Националния институт за помирение и арбитраж (НИПА), чийто председател е бил на ротационен принцип.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив